Castelul Peleş îşi redeschide porţile în 1 decembrie, de Ziua Naţională

0
268

Complexul Muzeal PeleşComplexul Muzeal Peleş îşi va redeschide uşile pentru vizitatori la 1 decembrie. În fiecare an, fosta reşedinţă regală de vară e închisă timp de o lună pentru curăţenie generală.

Programul de curăţenie este unul complex şi se desfăşoară în fiecare noiembrie, de 60 de ani, de când castelul Peleş a devenit muzeu. Zeci de angajaţi ai muzeului lucrează de zor la curăţirea interioarelor. 160 de camere, zeci de băi, coridoare, poduri şi subsoluri, dar şi sute de obiecte care au aparţinut membrilor familiei regale a României; toate sunt desprăfuite şi lustruite.

Pentru curăţarea încăperilor spaţioase, precum Holul de Onoare, care măsoară 16 metri înălţime, se apelează la alpiniştii utilitari.

În această perioadă, toate obiectele de artă decorativă sunt mutate în spaţii-tampon, unde sunt şterse şi lustruite cu multă migală şi atenţie. Toate piesele vor fi puse la locul loc, până la 1 Decembrie, de Ziua Nationala a României. Atunci încăperile vor fi redeschise publicului vizitator.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here