Concert aniversar “Dumitru Zamfira și prietenii”, la Sala Radio din Capitală

0
146

Dumitru Zamfira Un concert aniversar dedicat împlinirii a 55 de ani de carieră ai interpretului Dumitru Zamfira va avea loc pe 26 octombrie la Sala Radio. Artistul este sărbătorit de Orchestra de Muzică Populară Radio — condusă de Adrian Grigoraș — și de prietenii săi, apreciați cântăreți de muzică populară, informează Radio România într-un comunicat de presă.

Publicul îi va putea aplauda pe: Maria Ciobanu, Maria Butaciu, Viorica Flintașu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Elisabeta Turcu, Emilia Bubulac; Lia Lungu, Ovidiu Homorodean, Ancuța Corlățan; Maria Băndoiu, Roxana Croitoru, Gabriel Andrei, Georgiana Aurică;  Gheorghe Ghițică, Claudia Tihon, Geani Busnea și Ansamblul Folcloric “Doina” al Casei de Cultură a Studenților București. Concertul va fi prezentat de Georgel Nucă.

Repertoriul lui Dumitru Zamfira cuprinde piese ritual-ceremoniale, creații păstorești, doine și melodii de joc din toate zonele folclorice ale țării, dar și piese interpretate la instrumente precum fluierul, cavalul, cimpoiul, drâmba, trișca, fluierul îngemănat, ocarina, cavalul fără dop, muzicuța, block-flote, ș.a, se mai arată în comunicat,

Solistul este laureat al festivalurilor internaționale din Franța, Grecia, Bulgaria, Finlanda, Italia. El a fost răsplătit cu Marele premiu al Fundației ETHNOS (1997); a primit diplome de excelență din partea Ministerului Culturii la Gala Folclorului Românesc — 2002.

A primit titlul de Maestru al cântecului la Festivalul “Fluierul de Aur” al Sârbilor din Balcani, 2001; a fost distins cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, acordat de președintele României în anul 2002.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here