Concerte de muzică clasică live la calitatea unei înregistrări de studio, redate de Sony pe internet

0
70

064Sony a anunţat distribuirea pe internet, în luna aprilie, a unor concerte de muzică clasică live, având calitatea unei înregistrări de studio, relatează AFP.

Experimentul, realizat în principal cu Filarmonica din Berlin şi cu firma de intrumente muzicale Korg, este menit să demonstreze fezabilitatea tehnică a transmiterii în direct a sunetelor digitizate cu o frecvenţă de eşantionare de 128 de ori mai mare decât cea a unui CD (cu frecvenţa de 5,6 MHz).

Prin instalarea unui software gratuit şi a unui convertor digital/analog compatibil, iubitorii de muzică clasică vor putea asculta în direct reprezentaţiile dintr-una din zilele festivalului de muzică clasică de la Tokyo (5 aprilie), dar şi “Damnarea lui Faust” de Hector Berlioz, în interpretarea pe care o va oferi Filarmonica din Berlin, la 11 aprilie, sub bagheta lui Simon Rattle.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here