Concertul de Gală de la Berlin, transmis în direct, pe 31 decembrie, la Bucureşti

0
108

Concertul de GalăConcertul de Gală de la Berlin, interpretat de Filarmonica Berlin, unde invitat special este pianistul Menahem Pressler, va fi transmis în direct, pe 31 decembrie, de la ora 18.30, la The Light Cinema din Capitală. Melomanii pot asculta lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart şi Antonín Dvořák.  Preţul unui bilet pentru acest eveniment este de 55 de lei.

Timp de mai bine de o jumătate de secol, pianistul Menahem Pressler a făcut istorie cu înregistrările şi interpretarea sa din cadrul Beaux Arts Trio. Aceasta a fost fondată chiar de Menahem Pressler în 1955. Pressler s-a născut în Magdeburg în 1923; în 1939 a emigrat împreună cu familia sa în Palestina, refugiindu-se astfel de regimul naţional-socialist.

Menahem Pressler  a debutat alături de Berliner Philharmoniker în ianuarie 2014.

Prima sa aparatie a fost la “Concertul pentru pian în Sol major, K. 453”, de Wolfgang Amadeus Mozart. Publicul l-a ovaţionat pe Menahem Pressler în picioare. Atunci, presa a descris interpretarea sa ca o adevarată “bucurie maiastră a muzicalităţii şi a tonului său unic, atât de complet şi familiar în acelaşi timp”.

Pentru apariţia sa în Sala de Concerte a Filarmonicii Berlin de Anul Nou, Pressler a selectat din nou Mozart: “Concertul pentru pian în La major, K. 488”. Lucrarea a fost compusă de Mozart în timpul primilor ani la Viena.

Concertul de Gală de Anul Nou se deschide cu Simon Rattle.

El dirijeaza muzica de Jean-Philippe Rameau: o suită de melodii instrumentale ale piesei de opera-balet “Les Indes galantes”, care aduce pe scenă muzica barocă franceză în cele mai bune momente ale sale.

După pauză, muzicienii se pregătesc să intre în noul an plini de viaţă, pe corzi slave: o suită orchestrală din fermecătoarea opera folk a lui Zoltan Kodaly Hary Janos, precum şi o selecţie ale popularelor “Slavonic Dances”, de Antonín Dvořák.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here