Constantin Niţu, un nume cât un tezaur

0
131

mester popularMunca şi pasiunea cunoscutului meşter popular oltean Constantin Niţu pentru păstrarea tradiţiilor româneşti vor fi adunate într-o carte. Apreciat peste tot în lume, artistul din satul Cornăţelu va fi răsplătit astfel şi de forurile de cultură din ţară. Volumul dedicat celui care o viaţă întreagă a adunat şi păstrat cu sfinţenie zestrea acestor locuri, va fi lansat în luna august.

Deşi a absolvit Şcoala de Arte din Piteşti, Constantin Niţu şi-a găsit împlinirea pe meleagurile natale, în comuna Poboru. Fascinat de tradiţiile olteneşti, artistul şi-a transformat pasiunea pentru cultura populară într-un adevărat muzeu, ce se află chiar în curtea casei sale. Pentru realizările sale, Centrul Naţional pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale îl va răsplăti cu o carte, ce îi este dedicată în totalitate.

Volumul dedicat artistului Constantin Niţu a fost scris de Corina Mihăescu şi va fi lansat în cadrul Festivalului Tradiţiilor Populare de la Sibiu, eveniment ce va avea loc la începutul lunii august.

Reprezentanţii instituţiei judeţene care se ocupă de păstrarea culturii tradiţionale intenţionează să răsplătească în acelaşi fel şi alţi artişti populari renumiţi, cum ar fi Mitel Liceanu, cojocarul de la Vădastra, sau Gheorghe Tănase, sculptorul în lemn de la Corbu.

Cules de Alina Magdici

Sursa: olttv.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here