Consumul de brânză, secretul unei vieţi sănătoase

0
410

brânzaOamenii care mănâncă zilnic brânza au o inimă mult mai sănătoasă, susțin cercetătorii danezi.

Oamenii de la Universitatea din Copenhaga au invitat 139 de adulţi să ia parte la un experiment. Studiul a fost efectuat pe parcursul a 12 săptămâni. În cadrul studiului, o treime dintre participanţi au consumat zilnic 80 de grame de brânza grasă; o altă treime, 80 de grame de brânză cu un conţinut scăzut de grăsimi. Un al treilea grup nu a consumat brânză deloc, ci 90 de grame de pâine cu gem în fiecare zi, relatează Gust Arte.

Rezultatele au arătat că persoanele care au consumat brânză grasă nu au suferit nicio schimbare la nivelul colesterolului LDL, al tensiunii arteriale; talia lor nu s-a modificat deloc. Mai mult, starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit, beneficiind de o creştere a nivelului colestrolului bun (HDL).

Studiul a fost publicat în American Journal of Clinical Nutrition. El concluzionează că includerea brânzei într-o dietă sănătoasă poate proteja organismul contra bolilor cardiovasculare şi metabolice.

Recent, o altă cercetare, realizată în Japonia, a scos la iveală un alt lucru important: consumul de brânza previne acumularea de grăsimi în ficat; în timp ce alte studii au arătat ca brânza te poate ajuta să dormi mai bine, te face mai fericit; e chiar un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus, mai arată Gust Arte.

Ana Grama