Consumul de sucuri cu zahăr ne afectează creierul

0
194

a0002_001233_mSucurile, indiferent dacă sunt cu acid sau nu, conțin o mare cantitate de zahar, iar acest zahăr are, spun oamenii de știință, efecte nefaste pentru creier. 

Potrivit unui studiu recent, efectuate cobai, după consumul unor lichide cu zahăr, schimbările care s-au observat în regiunea creierului care controlează comportamentul emoţional şi funcţiile cognitive au fost mai semnificative decât cele cauzate de stres la o vârstă  fragedă.

Schimbările din creier induse de zahăr reprezintă un motiv de îngrijorare ţinând cont de consumul ridicat de băuturi dulci, mai ales că acesta este în creştere la copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Consumul băuturilor bogate în zahăr sau expunerea la stres devreme în viaţă a redus expresia genelor esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea creierului.

Există dovezi că abuzul în copilărie este asociat un un volum mai redus al creierului, iar cauza acestor modificări ar putea fi anxietatea, scrie csid.ro, care mai precizează că numărul evenimentelor traumatice la care este expus un minor este asociat cu o concentraţie crescută a hormonului stresului, cortizolul.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here