Continentele. Știați că…?

0
2055

Asia este continentul cu cea mai mare dimensiune, cea mai mare populație și cea mai mare densitate a populației? Asia se întinde pe 43.810.000 km pătrați, are o populație totală de aproximativ 3, 8 miliarde și o densitate a populației de 86.7 locuitori / kilometru pătrat .

baucheAntarctica are cel mai mic număr de locuitori (aproximativ 1,000) și cea mai mică densitate a populației, de numai 0.00007 locuitori / kilometru pătrat?

Australia a fost descoperită ăn 1606 și, multă vreme, a fost considerată ca fiind o parte a Asiei? Abia la sfârșitul secolului al 18-lea anumiți geografi i-au dezvăluit identitatea de continent de sine stătător (alături de insulele din jur, formând Oceania).

Antarctica a fost ultimul continent descoperit de om, în 1820, dar tocmai în 1838 exploratorul american Charles Wilkes a descris-o ca pe un continent? Deși descoperită atât de târziu, presupunerile oamenilor în privința existenței unui continent „antarctic” datau încă din primul an al erei noastre.

După unii geografi, America se împarte în două continente distincte (de Sud și de Nord), iar Europa și Asia formează un singur continent, Eurasia? Ultima idee este susținută de lipsa unei mase de ape care să le despartă, separarea „Asia și Europa” fiind susținută doar de argumente istorice și, mai ales, culturale.

La început, Asia și Noua Guinee nu erau despărțite de ape, formând un singur uscat? Tot atunci, America de Nord și Asia erau unite printr-o porțiune redusă de pământ (de aproximativ 1.6 kilometri).

Antarctica este cel mai neprimitor continent al Terrei, având cea mai friguroasă, rece și aridă climă? Acolo nu există locuitori permanenți, nefiind descoperite nici urme ale existenței vreunei populații băștinașe în zonă.

Suprafața totală ocupată de continente (partea „uscată” a Terrei) reprezintă doar aproximativ 29.1% din suprafața totală a planetei?

Există geografi care consideră Madagascarul, împreună cu insulele și insulițele aferente, ca pe un „al optulea” continent (alături de: Asia, America de Sud, America de Nord, Africa, Europa, Antarctica, Oceania).

Sursa: stiati-ca.com

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here