Copacii eolieni, soluţia viitorului

0
255

În ultima vreme energia eoliană, a început să aibă tot mai mult interes din partea oamenilor. În multe ţări energia eoliană este puternic dezvoltată, pe când altele, demarează noi proiecte.

copaciConform www.totb.ro producerea energiei poate îmbrăca şi forme artistice, acesta este mesajul transmis de inginerii de la compania New Wind de copacii creaţi: “Ideea mi-a venit într-o piaţă, când am văzut frunzele copacilor mişcându-se uşor, deşi nu se simţea niciun pic de vânt”, explică Jérôme Michaud-Larivière, fondatorul companiei.

El şi-a spus că energia aceea “venea de undeva şi putea fi transpusă în waţi”.

Ei bine, aceşti copaci eolieni, înalţi de aproape 8 metri, cu ramuri şi” frunze” sunt prima invenţie care unesc armonios estetica şi funcţionalitatea. Copacii eolieni vor fi expuşi anul viitor la Paris, în Place de Concorde.

În ceea ce priveşte, modul de funcţionare al copacului, lucrurile sunt destul de simple: “frunzele” sale sunt, de fapt, unităţi care au încorporate mici pale, care se învârt înspre interior şi, astfel, “frunzele” se orientează după vânt, indiferent de direcţia acestuia. Chiar şi un vânt cu o viteză de numai doi metri pe secundă le poate pune în mişcare.

Nu în ultimul rând, un alt aspect foarte important al copacului eolian: unităţile sub formă de frunze sunt silenţioase, spre deosebire de alte tehnologii eoliene, care, sunt gălăgioase.

Astfel, acest tip de copac eolian poate fi pus în grădini, pieţe, în parcuri sau chiar centre de cumpărături. Faptul că arată ca o sculptură modernă este un alt avantaj. De asemenea, pot fi folosiţi şi pe post de artă stradală iar în acelaşi timp oferă energie unui oraş.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here