FENOMEN: Copacul Vieţii din Bahrain. De 400 de ani creşte solitar în inima deşertului

0
679

copacul viețiiCopacul Vieții – Singur, la kilometri distanţă de orice sursă de apă şi de oricare altă formă de vegetaţie, Copacul Vieții din Bahrain este considerat unul dintre cele mai misterioase fenomene naturale din lume. Deşi l-au analizat ani de zile, oamenii de ştiinţă încă nu pot spune cu certitudine de unde îşi trage seva.

Arabii îl numesc Sharajat-al-Hayat şi povestea sa a ajuns să fie cunoscută în întreaga lume. Anual mii de oameni vin să vadă cu ochii lor minunea.

Situat la doi kilometri de Jebel Al Dukhan (Muntele de Fum), Copacul Vieții creşte pe un deal nisipos înalt de 25 de metri.

Copacul Vieții – de unde își ia seva?

Deşi au fost emise mai multe teorii în încercarea de a explica acest fenomen, niciuna nu a risipit misterul. Unii savanţi cred că pomul şi-ar întinde rădăcinile foarte adânc sub pământ, ajungând astfel la surse de apă neştiute, dar nimeni nu a dovedit acest fapt.

Pe de altă parte, localnicii consideră că arborele marchează locul Grădinii Edenului. Beduinii sunt convinşi că Pomul Vieții a fost binecuvântat de Enki, zeul sumerian al apei.

Un lucru este însă recunoscut de toată lumea: Sharajat-al-Hayat a crescut continuu vreme de 400 de ani.

Pentru alte articole din sfera internațională accesați rubrica În lume.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here