Copii minune ai zilelor noastre

0
155

copii minuneVă prezentăm şi cazuri actuale din clasamentul publicat de site-ul www.oddee.com care popularizează tineri supradotaţi, al căror IQ depăşeşte orice închipuire.

Kim Ung-Yong – cel mai mare IQ din lume

 Acest coreean s-a născut în 1962 şi este recunoscut de Guiness Book of World Records ca fiind persoana cu cel mai mare IQ de pe planetă. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeana, germană şi engleză, iar la cinci ani rezolva ecuaţii diferenţiale. Pe când avea trei ani, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică de la Universitatea Hanyang, iar la şase ani, îşi petrecea timpul alături de savanţii de la NASA. Înainte de a împlini 15 ani, el obţinea un doctorat în fizică la Universitatea de Stat din Colorado. Chiar dacă a avut şansa de a lucra în prestigioase universităţi, Kim Yong a ales să predea la o universitate dintr-o provincie coreeană.

Gregory Smith – nominalizat la 12 ani pentru Premiul Nobel pentru Pace

 Pe când avea doar 2 ani putea citi cursiv, iar la 10 ani era deja student. Pe lângă faptul că IQ lui a fost atât de mare încât nu s-a putut măsura, Gregory Smith, născut în anul 1990, are două grade de masterat şi studiază pentru doctorat la Universitatea Carnagie Mellon, este şi un activist al drepturilor copiilor, călătorind pe tot globul. El este fondatorul unei organizaţii de avocaţi (Internaţional Youth Advocates) ce promovează pacea şi bună înţelegere între tinerii din întreaga lume. S-a întâlnit cu Bill Clinton, Mihail Gorbaciov şi a ţinut numeroase discursuri la ONU. Pentru eforturile sale umanitare, Gregory a fost nominalizat de patru (!!!) ori la Premiul Nobel pentru Pace.

Marko Calasan – la 9 ani angajat de Microsoft

 Locuieşte în Macedonia şi pare, la prima vedere, un copil normal dacă nu am fi aflat că deţine o diplomă de administrator de sistem şi o slujbă de inginer la Microsoft. Marko a obţinut această diplomă, recunoscută de cei de la Microsoft, la doar 6 ani. La 2 ani ştia să citească iar la cinci ani instala primele programe pe calculator, tot atunci începând să lucreze ca administrator de sistem pentru ONG-uri. La scoala merge când are timp, primind o dispensă de la guvernul macedonean. Preda lecţii de informatică, ca profesor, unor copii între 8 şi 12 ani.

Michael Kevin Kearney – absolvent de universitate la 10 ani

 Născut în ianuarie 1984, în Honolulu, Hawaii, este cunoscut ca un copil-minune care a stabilit numeroase recorduri mondiale. Cu un IQ foarte ridicat, Michael a intrat în Cartea recordurilor ca cel mai tânăr absolvent de facultate (la 10 ani) şi a primit o diplomă de licenţă în antropologie de la Universitatea din Alabama de Sud. La 14 ani era posesorul unei diplome de master în biochimie. Pentru o vreme a deţinut recordul pentru cel mai tânăr absolvent de studii postuniversitare (doctorat), însa a fost detronat de Tathagat Avatar Tulsi.

Saul Aaron Kripke – la 10 ani profesor la Harvard

 S-a născut la New York şi este fiul unui rabin. În clasa a IV-a descoperea algebră, pentru că în şcoala primară să stăpânească foarte bine geometria şi să înceapă studierea filozofiei. Pe când era în liceu scria eseuri care ulterior s-au transformat în studii de logică formală. Pentru unul dintre acestea a fost invitat să predea, ca profesor, la Harvard, pe când era licean, dar a refuzat motivând că „mama a spus că ar fi cazul să termin mai întâi liceul şi apoi să merg la facultate”. Kripke este laureat al Premiului Schoch, echivalentul Nobelului în filozofie, fiind considerat cel mai mare filozof în viaţă.

 Mulţi copii sunt consideraţi „geniali” dacă trec testul Mensa (organizaţie cu filiale în toată lumea care măsoară coeficientul de inteligentă). Înfiinţată în 1946, la Oxford, cu scopul de a descoperi cei mai inteligenţi oameni din lume, organizaţia număra peste 150.000 de persoane inteligente din 100 de tari. Oricine are un IQ cu valoare de peste 150 poate fi considerat o inteligenţă de geniu.

Sursa: revistamagazin.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here