Părinții seamănă cu sculptorii

0
205

copiii voștriFiecare din voi, fie tată, fie mamă, trebuie să aveți grijă de minunatele voastre statui, copiii voștri, așa cum fac pictorii sau sculptorii cu operele lor.

Pictorii, de pildă, după ce încep să lucreze la un tablou, îi adaugă în fiecare zi culorile care le trebuie. La fel fac și sculptorii cu piatra, scot din blocul de piatră ce e de prisos și adaugă ce lipsește.

Așa să faceți și voi. Închipuiți-vă că sunteți niște meșteri care lucrează statui și că statuile sunt copiii voștri. Asupra lor să aveți concentrată toată atenția. Sculptați aceste minunate opere pentru Dumnezeu. Scoateți ce e de prisos și adăugați ce lipsește. În fiecare zi să cercetați și să descoperiți la copiii voștri câte o nouă calitate, ca s-o cercetați și s-o îmbogățiți; la fel să faceți și cu defectele, cum descoperiți vreunul, îndepărtați-l.

Să scoateți din rădăcina mai înainte de toate și cu cea mai mare băgare de seamă cauza desfrânării. Iubirea necurată și neînfrânată tulbură sufletul tinerilor. Mai bine învață-l pe copil, înainte de a ajunge s-o cunoască, să fie treaz și atent. Învață-l să iasă din orice stare rea spunând rugăciuni și, înainte de a spune sau de a face ceva, să-și facă cruce.

„Părinții și educarea copiilor” , Sf. Ioan Gură de Aur

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here