Copilul are nevoie de multă dragoste şi afecţiune

0
329

dragosteCopilul are nevoie de multă dragoste şi afecțiune, precum şi de multă povățuire. Vrea să stai lângă el, să-ţi spună problemele lui, să-l mângâi, să-l săruţi.

Atunci când copilul cel mic este câteodată neliniştit şi face zburdălnicii. Dacă mama lui îl ia în braţe, îl mângâie şi-l sărută, se linişteşte. Dacă de mic copil se satură de dragoste şi afecțiune, mai târziu va avea putere să înfrunte toate problemele vieţii.

Astăzi însă, cei mai mulţi copii îi văd pe părinţii lor numai seara, pentru puţin timp. Și astfel nu se satură de dragoste. De multe ori părinţii, care sunt învăţători sau medici şi se ocupă la serviciul lor cu copiii, atunci când se întorc acasă nu mai au afecțiune şi pentru copiii lor. Sunt obosiţi, căci li s-a terminat bateria.

Lipsa de dragoste și atenție generează probleme

Pe de o parte, tatăl se întinde în fotoliu, ia ziarul ca să citească ceva. Nu se ocupă deloc de copil, pe care, deşi se apropie de el, îl alungă, în loc să-i vorbească şi să-l mângâie. Iar pe de altă parte, mama se duce să pregătească ceva de mâncare, neavând nici ea timp să se ocupe de copii. Și astfel sărmanii copii cresc lipsiţi de dragoste.

Sau vezi unele cadre militare, care, fiind obişnuite să dea pedepse severe soldaţilor atunci când nu se supun, vor să impună şi în familie disciplina militară. Și astfel se poartă aspru cu copiii lor sau chiar le dau şi câte o palmă pentru lucruri neînsemnate. La fel şi unii judecători, nu arată dragoste şi afecțiune faţă de copiii lor, ci atunci când aceştia fac vreo poznă deschid şi acasă proces.

De aceea copiii aceştia vor avea mai târziu probleme psihologice.

”Viața de familie”, Cuviosul Paisie Aghioritul

Vă invităm să citiți mai multe articole de la rubrica Educație.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here