Coregraful Răzvan Mazilu: Eu privesc arta ca pe o joacă pentru oameni mari, o joacă foarte serios făcută

0
325

Răzvan MaziluCoregraful Răzvan Mazilu a spune că pentru el pentru el, arta este “ca o joacă pentru oameni mari”, dar o joacă “foarte serios făcută”, iar una dintre preocupările sale este relaţia cu publicul.

Artistul a participat la prima ediţie a proiectului “Round Table Bucureşti”, o serie de opt spectacole-conferinţă, moderate de Valentina Sandu-Dediu, în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică.

El a vorbit despre evoluţia sa ca interpret, de la momentul în care a fost primul elev al Liceului de Coregrafie care a dat Bacalaureatul cu un spectacol de dans contemporan, până la creatorul care a realizat musical-ul “West Side Story”. El a mărturisit că locul său preferat din Bucureşti, pe care îl numeşte “acasă”, este Teatrul Odeon.

“Am încercat să aduc dansul în teatru, dar şi teatrul în dans”, a amintit Mazilu, adăugând că, probabil, trăsătura care i-a ghidat parcursul artistic a fost spiritul ludic – dorinţa continuă de a se juca.

Scurtă biografie

Răzvan Mazilu este primul dansator român protagonist într-un one-man-show (“Jocul de-a Shakespeare” – 1997, Teatrul Naţional Bucureşti).

Este primul realizator al unui spectacol de teatru-dans în România, o reuşită majoră pentru un student (“Dama cu camelii”, 1995, Teatrul Naţional din Bucureşti).

De-a lungul timpului, Mazilu a susţinut spectacole în Franţa, Italia, Israel, Elveţia, Japonia, Rusia, Grecia, Egipt, Slovacia, Ungaria, Danemarca, Germania, Belgia, Cehia, Spania, China.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here