Corsetul. Știați că…

0
335

silver_elegant_corset_1_1Corsetul ca piesă vestimentară este o centură elastică lată care servește la strângerea taliei, fiind creat cu scopul îmbunătățirii imaginii estetice a corpului unei persoane, în mod special în cazul femeilor dornice să arate o siluetă cât mai aproape de forma ideală.

Centura este întărită cu balene confecționate din fier sau din plastic și se prinde cu șireturi fie în față, fie în spate.

Primul corset a fost creat, se pare, prin 2000 î.Hr. în Creta, Grecia.

Pe la mijlocul secolului al XVI-lea, femeile au început să poarte corsete ca pe o modalitate de a aplatiza pieptul și trunchiul. Exagerând adesea și folosind metoda cunoscută sub numele de ”panglici-strânse” femeile ajungeau adesea până la leșin din cauză că nu mai puteau respira corect.

Prin anii 1800, femeile au început să poarte corsete care să le evidențieze pieptul. Erau corsete mai degrabă decorative, cu broderii, panglici și dantele. Corsetele victoriene, inventate în 1829, aveau un sistem de închidere frontal ce le permitea femeilor să le pună și să le dea jos fără ajutor. Curând după aceasta, a fost inventat corsetul elastic, care a oferit femeilor și mai mult confort și flexibilitate.

Corsetul victorian este în continuare imaginea cea mai populară a corsetului de astăzi și este adesea recreat pentru stilurile actuale ale unor companii celebre de profil. Pe lângă funcția lor cunoscută, corsetele au ajuns să fie purtate în zilele noastre pur și simplu ca un top, alături de o pereche de blugi.

Pentru sănătate este foarte important ca astfel de corsete să nu provoace niciun disconfort, durere sau dificultăți de respirație.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here