Corul Madrigal la Bruxelles

0
144

Corul Madrigal concerceatează duminică, începând cu ora 15, 00, în cadrul unui eveniment organizat de către Ambasada României din Belgia, sub patronajul Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord și care face parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Europei.

MadrigalÎn programul dirijat de Anna Ungureanu se regăsesc lucrări de Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Guillaume Costeley, Jacques-Alphonse De Zeegant, John Bennet, Paul Constantinescu și Tudor Jarda.

Soliști vor fi Bogdan Andronache Ștefan, Doru Feraru și Florian Costea, iar alături de madrigaliști vor evolua soprana Soumaya Hallak și harpista Alisee Frippiat.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent peste 4.000 de concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor Patrimoniului UNESCO.

În cadrul celei de a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate, Diploma și Trofeul UNESCO „50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here