Cotidianul italian „La Repubblica” recomandă vacanţa în România.

0
438

Cotidianul italian „La Repubblica” recomandă vacanţa în România.

„Mergeţi în România, într-o ţară cu peisaje de basm!”. Este mesajul unuia dintre cele mai mare ziare din Italia, „La Repubblica”. O călătorie care începe la Piatra Neamţ şi continuă în satele din zona Bicazului este descrisă cu lux de amănunte.

lacul-rosuArticolul a fost publicat cu titlul „România, surprizele de la est de… Dracula”.

Odată trecut de „castelele tenebroase ale Transilvaniei”, scrie jurnalistul, întâlneşti o Românie mai puţin întunecată, una căreia îi revine zâmbetul pe buze.

Călătoria poate începe de la Piatra Neamţ, un oraş descris ca perla Moldovei.

Cetatea, muzeul de istorie sau turnul lui Ştefan cel Mare sunt doar câteva dintre recomandările jurnalistului italian. Care nu uită nici telegondola, de la înălţimea căreia poţi admira oraşul.

Mai departe, călătoria poate continua la mănăstiri.

Autorul a fost impresionat mai ales de un lăcaş aflat la mică distanţă de Piatra Neamţ.

„Mănăstirea Văratec este cea mai mare mănăstirea ortodoxă din România. Este la o distanţă de 40 de kilometri de Piatra Neamţ, înconjurată de chilii şi de grădini relaxante, pline de flori multicolore şi tei seculari”, scrie publicația italiană.

Cetatea Neamţului şi Lacul Roşu sunt alte două destinaţii care i-au atras atenţia jurnalistului italian.

Acesta scrie în încheierea articolului că atunci când călătorul oboseşte poate să bată la porţile localnicilor. I se răspunde cu drag, iar un popas este prilej de a aflat tradiţii şi legende și o ocazie inedită de a dormi în casele din lemn, tradiţionale.

Sursa Digi 24

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here