Concert de Crăciun cu Angela Gheorghiu, în 23 decembrie, la Sala Radio

0
141
Concert de Crăciun cu Angela Gheorghiu,Soprana Angela Gheorghiu susţine concertul “O, ce veste minunată!” alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, în 23 decembrie, de la ora 19.00 la Sala Radio, informează un comunicat al organizatorilor.

Evenimentul se va bucura şi de participarea a două apreciate coruri din România: Corul Naţional de Cameră Madrigal (dirijor: Voicu Popescu) şi Corul Accoustic (dirijor: Daniel Jinga). Concertul este organizat de Primăria Sectorului 3 şi Centrul cultural Casa Artelor în parteneriat cu Radio România şi Fundaţia “Angela Gheorghiu”.

Publicul român se va putea bucura de acest frumos concert de sărbători ce va fi transmis în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, ora 19.00 – de Radio România Cultural şi Radio România Muzical (on-line şi on-air), dar şi prin difuzarea lui pe postul de televiziune Antena 3, în aceeaşi zi, de la ora 23.00.

Evenimentul este o urmare firească a succesului deosebit rezultat prin lansarea recentă a albumului “O, ce veste minunată!”, înregistrat de soprana Angela Gheorghiu alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de Tiberiu Soare. Una dintre cele mai importante reviste de muzică clasică din lume, The Gramophone, a elogiat apariţia materialului discografic ce cuprinde o parte dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, caracterizând interpretarea Orchestrei Naţionale Radio ca fiind una splendidă, alături de cea emoţionantă şi inegalabilă a Angelei Gheorghiu.

Spectacolul va cuprinde colinde şi cântece internaţionale de Crăciun, ca “Domnuleţ şi Domn din cer”, “Noi umblăm şi colindăm”, “Steaua sus răsare”, “O, ce veste minunată”, “Trei crai de la Răsărit”, “Cantique de Noël”.

Seara va fi completată şi de o călătorie imaginară în tărâmul fermecat al “Spărgătorului de nuci”. Pe muzica nemuritoare a celui mai popular şi drag balet al tuturor timpurilor, semnat de P. I. Ceaikovski, publicul va păşi alături de Spărgătorul de nuci transformat în prinţ şi de micuţa Clara în lumea dulciurilor, prin suita din actul II-lea – “Dans spaniol”, “Dans arab”, “Dans chinez”, “Valsul florilor” ş.a. – cea mai cunoscută şi apreciată parte a baletului.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here