Cum putem cultiva spiritul Crăciunului

0
138

Peste doar câteva zile vom sărbători Crăciunul. Pentru toți creștinii adevăratul sens al acestei sărbători este Nașterea Domnului, dar privind din partea lumească, Crăciunul înseamnă, pentru mulți dintre noi un moment de pace interioară, iubire și  bunăvoință față de oameni.

De-a lungul timpului, Sărbătoarea Crăciunului s-a transformat dintr-o sărbătoare a bucuriei într-un moment al goanei după cadouri și al agitației la mall.

Iată, așadar modalități creative, care conform womanitely.com, vă vor ajuta să intrați în spiritul Sărbătorilor de Iarnă.

Crăciunul - cadouÎmpărțiți atenție celor nevoiași.

Puteți alege un azil de bătrâni, un cămin de copii sau persoane fără adăpost pe care le întâlniți zilnic.  Oferiți-le un zâmbet și un mic ajutor care să le readucă speranța în suflet. Poate fi un pachețel cu alimete, dulciuri sau un obiect de îmbrăcăminte. Important este să ne aducem aminte că există semeni care acum, în prag de sărbătoare, au poate, mai mult ca niciodată, nevoie de susținerea noastră

Ce spuneți să deveniți un Moș Crăciun adevărat?

Și nu mă refer aici la barbă albă și stufoasă și mantie roșie. Cu siguranță cunoașteți oameni care nu au pe nimeni sau care nu își pot permite un mic dar de sărbători. Pe neștiute puteți să le plasați un mic dar,  pe care aceștia să-l descopere ulterior. Imaginați-vă câtă bucurie va fi atunci în inima lor…poate nici nu este nevoie să știe din partea cui a venit surpriza, căci Moșul așa lucrează.

cadou1Oferiți cuiva ajutorul dumneavoastră dezinteresat.

Dacă știți pe cineva care are nevoie de ajutor oferiți-le un pic din timpul dumneavoastră, fără să așteptați ceva în schimb, nu contează dacă este pentru o persoană cunoscută sau pentru un străin. Un gest mărunt poate face diferența în viața cuiva.Puteți merge ca voluntar la un centru de ajutor. Oferiți o oră din timpul dumneavoastră și stați de vorbă cu un bătrân care nu are pe nimeni, ajutați o mamă singură cu organizarea Crăciunului pentru cei mici. Veți găsi cu ușurință, în jurul dumneavoastră persoane care au nevoie de un mic ajutor.

Nu uitați să duceți o parte din bucuria sărbătorilor și la servici.

Puteți să ascultați în surdină cântece tradiționale și  decora discret spațiul de lucru.  Uitați de micile dispute de peste an și împăcați-vă cu colegii.  Creați o atmosferă de sărbătoare și în planul fizic, dar mai ales  înveseliți atmosfera.

cadou2Cu toții merităm un Crăciun fericit!

Suntem recunoscători că sărbătorile ne găsesc sănătoși  cu oameni dragi alături, bradul împodobit și masa îmbelșugată. Dar, în aceste momente nu uitați de îndemnul colindului Dar nu uita, cand esti voios. Romane, sa fii bun!Faceți donații, celor aflați în dificultate. Donați alimente, jucării, hăinuțe, pături sau orice alte obiecte care ar putea aduce un strop de alinare și o rază de speranță în viața unor copii orfani, bătrâni singuri sau familii nevoiașe, de Crăciun.

Și cum bucuria vine din lucruri mărunte, căutați să regăsiți lucrurile cu adevărat importante în jurul dumneavoastră. Bucurați-vă de fulgii de zăpadă, de bradul împodobit, de aromele îmbietoare, de murmurul colindelor … de oamenii pe care îi aveți alături.

Crăciunul este, prin excelență, o sărbătoare încărcată se semnificații.

Bucurați-vă, așa cum se cuvine, de vestea minunată!

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here