Credința în Dumnezeu

0
101

cruce1Fericirea de durată nu se obţine din ceva anume, iar mulţumirea nu se găseşte în sticle sau pastile. Pacea interioară nu se poate administra intravenos. Recunoştinţa şi mulţumirea nu se pot cumpăra din farmacie sau de la supermarket. Biblia spune că urmarea impulsurilor carnale sau a îndemnurilor firii pământeşti duce la rezultate negative: imoralitatea, desfrâul, lăcomia, neînţelegerile de tot felul, beţiile, izbucnirile de mânie. (vezi epistola lui Pavel către Galateni 5:19-21). Dumnezeu doreşte să avem parte de lucruri mai bune: dragostea, pacea, vindecarea, îndelunga răbdare. (vezi Galateni 5:22­23). Aceste daruri se pot obţine doar prin cultivarea naturii noastre spirituale. Nutrirea în suflet a amărăciunii sau a urii şi hrănirea gândurilor şi simţămintelor negative ne pot îmbolnăvi, pe când cultivarea gândurilor şi simţămintelor pozitive ne poate însănătoşi, vezi Proverbe 17:22: „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.” Natura noastră spirituală se poate cultiva prin: studiul Bibliei, cântarea de imnuri de laudă la adresa lui Dumnezeu şi înălţarea de rugăciuni pentru obţinerea roadelor Duhului Sfânt: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. (Galateni 5:22-23)

Psalmul 139:14 spune că omul este o fiinţă minunată. Noi nu venim pe lume – aşa cum susţin unii evoluţionişti – doar cu un echipament minim necesar pentru supravieţuire. Fiecăruia dintre noi îi este dată o conştiinţă, care are rolul de a ne ţine pe calea cea bună; un întreg arsenal de simţăminte şi emoţii, care au menirea de a ne îmbogăţi vieţile şi un creier pe care nu-l folosim la potenţialul maxim. Sănătatea şi bunăstarea nu sunt totul. Nici bogăţia, celebritatea, aspectul fizic plăcut sau puterea nu sunt suficiente. Un stil de viaţă ideal presupune creştere şi dezvoltare spirituală. Aceasta ne impregnează cu un spirit de mulţumire, care ne face să înţelegem că, dacă nu suntem mulţumiţi cu ceea ce avem, nu vom fi niciodată mulţumiţi cu ceea ce dorim să avem.

Îngăduiţi acelor năzuinţe adânci, inexplicabile, din sufletul dumneavoastră să vă conducă la Dumnezeu, care vă poate umple viaţa de speranţă şi sens, prin faptul că atât de mult ne-a iubit, încât L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. (Evanghelia după Ioan 3:16) Creşterea spirituală umple golul sufletesc şi ne dă o viaţă plină de sens, care se va prelungi în veşnicie.

”Cum să trăiești sănătos și fericit”, Dr. Simona Ciobanu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here