Credința este cea care te vindecă

0
232

credintaMiracolele pe care le face credința – Dumnezeu ne dă speranța și puterea, gândurile bune și siguranța că suntem ocrotiți – Emoția și înțelegerea unor experiențe te aduc aproape de divinitate – Credința este adevăratul izvor sfânt

Credința este adevăratul izvor sfânt – pildă

„Într-o mănăstire de maici era un izvor sfânt, vestit pentru puterea sa tămăduitoare și printre creștini și printre cei de altă credință. Odată, unui musulman i s-a îmbolnăvit nevasta și, negăsind alt mijloc de vindecare, a venit la mănăstire noaptea, pe o ploaie cumplită.
La poarta mănăstirii l-a întâmpinat paznicul.
– Ce-ți trebuie? – l-a întrebat acela cu grosolănie.
– N-ai putea s-o chemi pe vreuna dintre călugărițe? – s-a interesat musulmanul.
– Nicidecum! – a răspuns paznicul. E târziu, dorm toate. Ce-ți trebuie? – a întrebat el din nou.
Musulmanul și-a povestit necazul și l-a rugat pe om, dându-i un ulcior, să-i ia apă din izvor.

Supărat, paznicul a luat ulciorul și, după ce a dat colțul, s-a gândit: ‘Pentru păgân toată apa e la fel’ – și a luat apă de ploaie dintr-o baltă. Musulmanul a luat ulciorul, i-a mulțumit paznicului și a plecat.
A doua zi, a adus un bou în semn de recunoștință pentru vindecarea soției lui ‘prin apa sfântă de la mănăstire’. Nedumerită, stareța l-a întrebat pe paznic ce înseamnă aceasta. Omul s-a pocăit îndată și a povestit totul, iar maica stareță le-a chemat pe călugărițe la biserică să dea mulțumită lui Dumnezeu, care face minuni pentru oameni, după credința lor.”
„Apa vieții – 300 de istorioare cu tâlc duhovnicesc”, editura Sophia, 2016

Miracolul credinței

Există oameni care în condiții extreme, în lipsa apei au băut apă din mare, iar aceasta le-a potolit setea. Printr-un miracol, a avut aceleași calități ca apa dulce. După cum există cazuri de administrare de medicamente cu substanțe inactive, iar cei ce le-au luat (fără să știe ce conțin) s-au vindecat (efectul placebo). Credința în Dumnezeu este cea care ne ajută în toate situațiile. Tot El ne dă speranța și puterea, gândurile bune și siguranța că suntem ocrotiți.

Un om religios are încredere, nu este dominat de îndoială. Emoția și înțelegerea unor experiențe te aduc aproape de divinitate. Dumnezeu ne dă forță interioară, dorința de a fi bine și posibilitatea de a căuta leacul și a vedea care este rețeta cea mai bună pentru noi. El ne vorbește prin oamenii care ne stau alături, ne învață să trăim în armonie. El creează momente în care noi îi simțim iubirea și căldura pe care ni le pune în inimă. „Credința în Dumnezeu te înalță, umple inima de pace și frumusețe, dă sens și gust plăcut existenței telurice” (M. Rosenberg). Fii recunoscător și ai încredere în iubirea divină care se manifestă în toată existența ta! Bea din apa vie a credinței pentru a trăi în armonie, a fi sănătos și fericit! Credința adevărată te ajută mai mult decât orice, ea este adevăratul izvor sfânt.

Te invit să citești și Răbdarea.

Mihaela Mușetescu