Crema de față – instrucțiuni de folosire în timpul anotimpului rece

0
209

cremaDacă vă întrebați adesea la ce remedii în materie de îngrijire corporală ar trebui să recurgeți atunci când vine anotimpul rece, ei bine puteți afla acum. O cremă hidratantă pentru anotimpul rece, care să ne protejeze atât fața, cât și mâinile este produsul ce conține cele mai hidratante ingrediente.

”Crema trebuie să fie potrivită necesităților tenului pe care îl aveți: ten uscat, ten gras, ten mixt, respectiv ten normal. Aceasta este o primă regulă atunci când vă alegeți o cremă de față sau un tratament facial”, este de părere  Dr. Sebastian Pop, ce activează în cadrul Departamentului de Medicină Estetică, Dermatologie, Dermato-Chirurgie.

Ca reguli suplimentare, medicul Pop recomandă evitarea emulsiilor de tip „ulei în apă”, pe timpul anotimpului rece. În locul acestora pot fi folosite cele de tip „apă în ulei”.

Scopul acestor ‘tratamente’ este hidratarea pielii, pe de-o parte, și prevenirea unei deshidratări accelerate din cauza frigului sau vântului, pe de altă parte.

Este de dorit ca emulsiile folosite să conțină antioxidanți, acid alfalipoic, neuropeptide, fosfolipide și alfa-hidroxi acizi.

Pentru a crește eficiența unei creme de față, aceasta trebuie aplicată întotdeauna pe pielea curată și foarte puțin umedă. În acest fel, crema reține apa la exterior și previne evaporarea, hidratarea pielii fiind îmbunătățită considerabil.

În ceea ce privește procesul de aplicare, lucrurile nu sunt foarte complicate: se  pune o cantitate mică de cremă pe degetul inelar și se aplică pe față, în câteva puncte: frunte, pomeți, nas și bărbie. Apoi se masează foarte ușor crema folosind mișcări îndreptate în sus și dinspre interior spre exterior.

‘Acesta este un ritual pe care, din cauza grabei, nu-l tratăm foarte serios. Dar 2-3 minute petrecute astfel fac diferența pentru ca hidratarea pielii să fie completă și dacă tenul e hidratat nu apar timpuriu nici ridurile’, recomandă specialiștii în dermatologie.

Prin urmare, este foarte important nu numai să utilizezi produsele adecvate tenului tău, ci să și știi să le aplici.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here