Crema pentru protecție solară. Știați că…

0
114

prinde_soarele-041O bună protecție solară, așa cum ne sfătuiau bunicii noștri, este indispensabilă. Pentru asta trebuie să-i mulțumim lui Eugene Schueller, fondator al grupului cosmetic L’Oréal, cel care a inventat crema de protecție pentru plajă.

Ideea i-a venit în timpul unei croaziere făcute la bordul vasului său în largul Bretagnei, când a fost deranjat de razele solare prea arzătoare. Negăsind niciun ulei capabil să-i ofere protecție, a decis să le ceară cercetătorilor săi să facă studii în această privință. Astfel, au apărut, în 1936, primele flacoane de cremă pentru protecție solară pe timpul zilei, ce au fost destinate inventatorului lor, Eugene Schueller.

În 1954, a fost creată prima cremă solară ce oferea o protejare totală tenului. Un an mai târziu, au fost definiți și indicii de protecție, pe o scară de la 1 la 9 pentru Europa și de la 1 la 20 pentru SUA.

Prima cremă special pentru bronzare numită ”Bergasol” a fost creată de către laboratoarele Goupil, la începutul anilor ’70. Ceva mai târziu, în 1981, Germaine Monteil a scos pe piață și primul produs pre-bronzare.

În prezent, piața cosmeticelor dispune de o gama bogată și diferită de creme sau soluții de protecție solară, până la cele cu factor de protecție 50, destinate copiilor.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here