Inumitatea nu poate fi crescută. De ce este periculos să încerci să o faci

0
103

Creșterea imunității

Oricine știe că dacă te uiți prin farmacii vei vedea o gamă variată de produse care întăresc imunitatea, dar adevărul este că medicația nu o poate face.

Și chiar dacă ar putea, nu este de dorit acest lucru, subliniază oamenii de știință, iar argumentele lor chiar nu sunt de ignorat.

Potrivit cercetătorilor, sistemul imunitar nu este compus dintr-un singur lucru ci dintr-o reţea complexă cu multiple celule şi funcţii biologice. Pe scut, sistemul imunitar are două sarcini în organism: ne oferă un răspuns înnăscut şi un răspuns primit, relatează Curiosity.

Creșterea imunității

Răspunsul înnăscut este ceea ce simțim că ne înbolnăvim. Acesta atacă infecţiile cu mucus, febră, tuse şi, în general, inflamaţie. Cu toate că efectele sunt vizibile, răspunsul înnăscut nici nu vindecă, nici nu neutralizează infecţia.

Această sarcină este îndeplinită de răspunsul primit , acesta fiind compus din anticorpii colectaţi din bolile anterioare, precum şi din vaccinurile făcute.

Vaccinuril, singura excepție

De altfel, vaccinurile pot fi considerate excepţia în ceea ce privește modul în care funcționează imunitatea, fiind singura modalitate cunoscută pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Cu toate acestea vaccinul nu creşte răspunsul sistemului imunitar, ci abilitatea acestuia de a lupta împotriva organismelor pentru care a fost proiectat.

Drept urmare, acele suplimente despre care se spune că ne îmbunătățesc imunitatea, ne îmbunătăţesc în fapt răspunsul înnăscut, iar acest răspuns este cel cu efecte vizibile, dar care nu neutralizează infecţia.

Inflamațiile pe termen lung

Și pentru că provoacă inflamaţie și duce la apariţia simptomelor neplăcute precum mucusul sau febra, chiar dacă cineva ar putea să-și îmbunătăţească sistemul imunitar, acest lucru nu este recomandat. Inflecțiile pe termen lung sunt asociate efecte nedorite asupra sănătăţii, inclusiv întărirea arterelor şi riscul de infarct miocardic.

Așadar, specialiștii recomandă să ne pregătim organismul ca să fie în cea mai bună formă atunci când apare următoarea boală. Odihna suficientă, o dietă echilibrată, hidratarea corectă şi exerciţiile fizice sunt aliații sistemului nostru imunitar pentru ca organismul să poată lupta împotriva unei eventuale infecţii.

Citește și:

Piersica japoneză, fructul zeilor, kaki sau persimona – Între capriciu și necesitate

Leacuri de la bunici: Ridichea neagră

Medicamentul revoluționar care împiedică răceala

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here