Crosul. Ştiaţi că…?

0
81

crosCros – Sportul este sănătate. Scurt istoric al acestui sport. Un sport de echipă. Crosul la Jocurile Olimpice.

Crosul este un sport care rezidă din cel puțin cinci alergători, concurând unul împotriva celuilalt în curse care diferă ca grad de dificultate. Ceea ce face crosul diferit de orice alt concurs de alergare este că ar putea rula pe teren deschis, noroi, iarbă, nisip sau chiar pe dealuri.

Crosul – Un sport de echipă

Debutul şi-l face în Anglia în anul 1800, când a fost un sport de echipă în școlile publice. Atunci, sportul a fost numit “Iepurele și Ogarii” sau “Cartea Chase”.

Potrivit http://www.cineainventat.ro/ primul concurs a avut loc în 1837 la Școala de Rugby. Crosul a devenit popular în Anglia în 1800.

Apoi, în 1876 a avut loc Campionatul de cros din Anglia.

Citiți și Gimnastele din România participă la un patrulater la Torino alături de Italia, Rusia și Columbia.

Pe de altă parte, crosul a început prin primele curse internaționale. Anglia și Franța au fost primele ţări care au concurat pe plan internațional, împreună cu Scoția, Țara Galilor și Irlanda.

Cros la Jocurile Olimpice

În cele din urmă, în secolul al XX-lea, crosul şi-a încercat norocul și la Jocurile Olimpice. Deși nu a avut succes la Jocurile Olimpice de vară, acesta a început să crească și a devenit un sport de succes în NCAA.

Statele Unite ale Americii a avut parte de alergători remarcabili: pe Pat Porter, care a câștigat opt ​​titluri în 1980, Don Lash, de la Bluffton şi Indiana care a câștigat șapte campionate consecutive naționale în 1934-1940.

Citiți și Simona Halep s-a calificat în semifinale la Stuttgart. Românca, din nou pe locul doi în ierarhia WTA.

Concluzionând, ar fi frumos să vedem cum copiii și tinerii sunt atrași de acest sport, de mișcare în aer liber. Dealtfel este și unul dintre cele mai importante obiective pentru sănătate și experiențe de neuitat.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here