Cu ajutorul lui Dumnezeu

0
204

ajutor1Dobândind deci ajutorul de la Dumnezeu, până în ziua de astăzi stau. (Faptele Apostolilor 26, 22)

Apostolul Pavel a petrecut aproape douăzeci și cinci de ani printre dușmani, în lupta bărbătească pentru adevăr, fără să descurajeze vreodată și fără să se abată de la calea dreaptă – și iată că, dând mărturie în fața regelui Agrippa că și acum stă neclintit pe piatra credinței, nu pune niciun merit pe seama sa, ci recunoaște pe față și fără ocolișuri că în toți acei ani grei a avut ajutor de la Dumnezeu.

Purcezând pe calea creștină, adeseori te uiți cu frică la arena vieții care îți stă înainte prevezi că te așteaptă o mulțime de primejdii în viitor și te temi, fiind supus ispitelor, că nu vei rezista în credința ta până la sfârșit. Vei găsi însă sprijin în aceste cuvinte ale Apostolului. Dumnezeu te va ajuta în fiecare zi, în fiecare nevoință, la fiecare pas primejdios din viață – trebuie doar să nădăjduiești zi de zi în El, să-I fii credincios, și ajutorul Lui va veni neîntârziat. El nu ne va lăsa de izbeliște niciodată, va veni în clipa când avem cea mai mare nevoie de el.

Ca să primești acest ajutor trebuie să mergi înainte cu curaj, fără șovăială, împlinindu-ți datoria în rugăciune, cu deplina încredințare că rugăciunea ta nu va rămâne fără răspuns. Ajutor de la Dumnezeu ni se va da numai atunci când vom împlini voia lui Dumnezeu.

Oamenii s-au obișnuit cu căderile și le privesc cu indiferență, ca pe niște atribute inevitabile ale vieții de zi cu zi. A cădea într-un păcat  sau în altul și a nu te ridica e pentru ei ceva firesc. Menirea dată de Dumnezeu omului este ca el să stea neclintit pe acea Piatră care este Hristos.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here