Cu Bob Dylan pe urmele lui Frank Sinatra: Piesele din anii ’40 au fost “îngropate” de reluările succesive

0
162

Bob DylanBob Dylan își va lansa noul album în luna februarie. El merge pe urmele lui Frank Sinatra, reluând zece piese clasice din anii ’40, interpretate de celebrul cântăreț. “Shadows in the Night”, al 36-lea album al neobositului Bob Dylan a împlinit deja 73 de ani. Albumul va cuprinde versiunea în engleză a celebrei melodii “Feuilles mortes” /”Autumn Leaves” de Jacques Prevert și Vladimir Cosma, a anunțat  casa de discuri Columbia/Sony. Lansarea va avea loc în 2 februarie în Europa și în 3 februarie în America de Nord, a mai transmis casa de discuri, conform de AFP

“Doream de multă vreme să fac așa ceva. Dar nu am avut niciodată curajul să abordez aranjamente muzicale complicate cu 30 de instrumente și să le adaptez la un grup de cinci”, a spus Dylan într-un comunicat.

Cântărețul a vândut de-a lungul carierei 125 de milioane de discuri. El apreciază că aceste piese din anii ’40 au fost “îngropate” de reluările succesive; ele aveau nevoie “să fie scoase din mormânt la lumină”.

În afară de “Feuilles mortes”, albumul cuprinde o reluare lansată deja în luna mai de Dylan. Este vorba de “Full Moon and Empty Arms”, interpretată de Frank Sinatra în 1945. Ea avea la bază o compoziție la pian a lui Serghei Rahmaninov.

Ultimul album înregistrat în studio de Bob Dylan, “Tempest”, a fost lansat în 2012; este piesa care dă titlul povestind în 14 minute naufragiul vasului Titanic pe melodii irlandeze. În luna noiembrie a apărut un set de 6 CD-uri. Acesta cuprinde toate cele 138 de piese ale lui Dylan și ale grupului său, The Band, din legendarele sesiuni “The Basement Tapes” din 1967, care alimentează de 45 de ani imaginația fanilor, scrie Agerpres,

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here