Cu ce înlocuim antibioticele

0
151

cuisoareCu ce înlocuim antibioticele…

Administrarea neadecvată a antibioticelor, automedicaţia, dar şi prescrierea reţetelor fără a practica antibiograma sunt motivele pentru care, în ultimii ani, a crescut rezistenţa la antibiotice în ţara noastră, susţin reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Constanţa.

Aceştia recomandă ca antibioticele să fie utilizate raţional şi echilibrat pentru a preveni şi controla cât mai eficient bolile infecţioase.

Cu toate acestea, dacă doriţi să vă trataţi cu produse naturale, există şi varianta plantelor cu proprietăţi antibacteriene, care pot fi culese din propria grădină sau cumpărate din magazinele naturiste.

De exemplu, cuişoarele sunt o sursă bogată de fibre nutritive, vitamina C şi magneziu.

În plus, acestea au un puternic efect antibacterian, sunt antiinflamatorii şi se folosesc pentru protecţia împotriva toxinelor de mediu, a cancerului intestinal, precum şi inflamaţia articulaţiilor. Cuişoarele mai sunt utilizate şi în terapia afecţiunilor stomatologice.

Printre cele mai eficiente „medicamente” naturale este şi usturoiul, care are efect antibacterian şi antiviral.

În combinaţie cu vitamina C, acesta distruge microbii şi ameliorează simptomele răcelii şi gripei, tuberculozei, candidozei şi viruşilor sistemului digestiv. Usturoiul scade tensiunea arterială, cantitatea de insulină din sânge şi previne greutatea în exces.

Şi salvia are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare şi antimicrobiene.

Această plantă ajută la îndepărtarea microbilor care provoacă gingivita. Salvia este benefică în ameliorarea simptomelor artritei reumatoide, bolilor coronariene sau astmului bronşic.

Sursa: cugetliber.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here