Cum a ajuns un român în industria filmului de animaţie

0
97

lucian-boicu-465x390Canadianul de origine romana Lucian Boicu, absolvent al Institutului de Arta din Toronto, a participat la realizarea efectelor vizuale la productiile Gardienii Galaxiei, Godzilla, Uimitorul Om Paianjen 2, Gnomeo si Julieta. In prezent, acesta realizeaza efectele vizuale la Exodus: Gods and Kings.

Într-un interviu acordat lui Daniel Todoran-Rareş, tânărul român dezvăluie cum se poate face carieră în industria mare a filmului de animaţie.

Povesteşte-mi despre debutul tău în domeniul efectelor vizuale/ animaţie.

În 2008, la sfîrşitul primului semestru din ultimul an de şcoală, un profesor care avea poziţia de VFX Supervisor la un show 3D de desene animate, mi-a dat şansă să întru într-o poziţie de intern pentru 3 luni. Mi-am suspendat studiile pentru a lucra într-un studio profesional. După o luna de lucru, mi-a fost oferit primul meu contract timp de un an. Şcoală la care eram înscris a decis să-mi acorde diplomă din cauza succesului pe care l-am avut, doar cu condiţia să revin la sfîrşit de an pentru show-ul final de absolvire.

Unde ai învăţat să realizezi efecte vizuale?

La Institutul de Artă din Toronto şi la serviciu. La şcoală am avut noroc de profesori buni, dar nu te pot învaţă cum să te specializezi în VFX pentru că nivelul de la şcoală este foarte jos. La primul meu servici, m-am făcut generalist 3D şi compositor. Am trecut prin stagiile de modelare, pictare, rigging, luminare şi compositor.

Mai multe detalii în interviul acordat de Lucian Boicu website-uluianimationmagazine.eu (Mihaela Alexandru)

Sursa: evz.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here