Cum arată şi ce pot face noile modele de iPhone: iPhone 6S şi 6S Plus

0
629

SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 9: Apple CEO Tim Cook introduces the new iPhone 6s and 6s Plus during a Special Event at Bill Graham Civic Auditorium September 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. is expected to unveil latest iterations of its smart phone, forecasted to be the 6S and 6S Plus. The tech giant is also rumored to be planning to announce an update to its Apple TV set-top box. (Photo by Stephen Lam/ Getty Images)

Compania Apple a lansat noua gamă de telefoane inteligente iPhone, un nou model al tabletei sale iPad și o versiune actualizată a sistemului de televiziune Apple TV, relatează agenția EFE, preşuată de Agerpres.

Reprezentanții Apple, companie care a înregistrat vânzări și profituri record după lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus, anul trecut, au dat asigurări că noile versiuni ale produsului său “vedetă” nu reprezintă o simplă actualizare a modelului anterior: “Unicul lucru care s-a schimbat este totul”.

Mini-video-uri cu fiecare fotografie

Noile iPhone, denumite iPhone 6S și 6S Plus, și pe care CEO-ul Apple, Tim Cook, le-a prezentat drept “telefoanele inteligente cele mai avansate din lume”, încorporează camere foto mai puternice, de 12 și 5 megapixeli, atât în față (pentru selfi-uri), cât și verso.

Camerele de pe spatele aparatului vor avea capacitatea de a fotografia la o super înaltă definiție, sau 4K, și vor crea mini-video-uri cu fiecare fotografie realizată, astfel încât, în momentul în care se apasă pe fotografia respectivă vor fi reproduse în formă scurtă instantaneele în care a fost realizată.

O putere cu 70 % mai mare

Dispozitivele includ și o nouă funcție, 3-D Touch (Toque 3-D), care permite crearea unui nou meniu de control în funcție de presiunea care se exercită asupra ecranului, care va fi, de asemenea, mai rezistent.

Noile iPhone-uri utilizează același procesator ca și iPad Pro, A9x, care are o putere cu 70 % mai mare față de actualul iPhone 6.

Reprezentanții companiei au dat asigurări că noile telefoane vor avea prețuri similare cu cele ale modelelor actuale și vor fi disponibile de la 199 dolari, în cazul iPhone 6S, și de la 299 dolari — iPhone 6S Plus, cu doi ani de contract.

iPhone metalizat roz

Telefoanele vor avea, de la început, sistemul de operare iOS 9, care va ajunge în forma actualizată la terminalele existente din 16 septembrie 2015.

Printre noutăți figurează și noul iPhone metalizat roz, care se va adăuga celorlalte trei culori deja existente: auriu, gri metalizat și negru.

Apple TV

De asemenea, Apple a anunțat că versiunea actualizată a Apple TV va fi disponibilă începând din noiembrie, la un preț de 149 dolari pentru modelul de 32 GB și 199 dolari pentru cel de 64 GB. Apple a anunțat, totodată, că va crea un App Store pentru Apple TV și că “în aplicații constă viitorul televizoarelor”.

Reprezentanții companiei au menționat că televizorul include o telecomandă revoluționară și răspunde la comanda vocală, prin intermediul Siri, asistentul digital pe care îl au iPhon-urile.

Noua tabletă, autonomie de 10 ore

O altă noutate prezentată a fost noul model al popularei sale tablete iPad, iPad Pro, un dispozitiv de 12,9 inci, față de 9,4 inci ai iPad Air 2, și care va fi lansată la vânzare în noiembrie 2015, începând cu 799 dolari. Noua tabletă va avea o autonomie de 10 ore a bateriei și va fi disponibilă din noiembrie la prețuri începând de la 799 dolari pentru modelul de 32 GB, numai cu wifi, până la 1.070 dolari pentru un dispozitiv cu conexiune wifi și 4G de 128 GB.

“Este iPad-ul cel mai capabil și mai puternic pe care l-am creat vreodată”, a spus Cook, adăugând că “iPad este viziunea noastră privind viitorul calculatoarelor (…) În numai cinci ani, iPad a revoluționat modul de lucru, de învățare și navigare”, a mai afirmat directorul Apple.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here