Cum arată un copil cu sindromul ADHD?

0
319

Cum arata un copil cu ADHD - CopySe foieşte, nu stă aşezat, nu-şi aşteaptă rândul, aleargă excesiv, pare tot timpul „pe picior de plecare”, iată doar câteva din caracteristicile copilului cu sindrom hiperkinetic cu deficit de atenţie (ADHD). Potrivit specialiştilor, această tulburare neurobiologică a devenit una dintre cele mai frecvente afecţiuni comportamentale întâlnite la copii.

Dacă eşti părinte, trebuie să stii că această tulburare se caracterizează prin neatenţie, hiperactivitate şi impulsivitate. Aceste simptome pot apărea în orice context social, fie la grădiniţă sau scoală, fie acasă. Medicii au observat că băieţii sunt mai frecvent diagnosticaţi cu ADHD decât fetele. Simptomele pot varia în funcţie de sex, astfel la băieţi sunt observate mai des semne precum impulsivitate şi hiperactivitate, în timp ce în cazul fetiţelor, neatenţia este cea care predomină.

Identificat la timp, sindromul ADHD poate fi tratat cu succes!

Din acest motiv, un părinte trebuie să recunoască simptomele copilui său. în cazul în care observă că micuţul este hiperactiv, vorbeşte mult şi fără să se gândească înainte, îi întrerupe pe ceilalţi, are difi-cultăţi în menţinerea atenţiei, nu ascultă, nu duce lucrurile până la capăt, nu se organizează, pierde lucruri importante, este recomandat ca părintele să consulte un specialist.

Neidentificat la timp şi netratat, ADHD-ul poate avea consecinţe grave pe termen lung, care pot duce la eşec şcolar, depresie, probleme de interacţiune socială, dificultăţi în găsirea şi păstrarea unui loc de muncă.

Sursa: Clinica Transmed – Iaşi

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here