Cum arată Universul într-o singură imagine | FOTO

0
649

universUniversul, aşa cum este acesta cunoscut, a fost redat de un artist într-o singură imagine. Opera de artă creată de Pablo Carlos Budassi se bazează pe hărţile logaritmice furnizate de Universitatea Princeton şi imaginile captate de telescoapele şi sateliţii NASA, relatează Daily Mail.  

De la Soarele nostru, Terra şi galaxia Andromeda până la plasma ce s-a format cu miliarde de ani în urmă la Big Bang, nimic n-a fost ignorat de artist, iar rezultatul este spectaculos.

Astfel, Carlos Budassi redă inelele exterioare ale Căii Lactee, centura Kuiper, Norul Oort care defineşte limita sistemului nostru solar, stele din Alpha Centauri, constelaţia Perseus, dar şi alte galaxii. Radiaţiile rezultate după Big Bang, sunt prezente înainte de inelul de plasmă, adică “supă primordială” ce închide imaginea circulară a Universului. Chiar dacă sunt prezentate în mod artistic, la scară mică, toate componentele Universului sunt redate fidel.

“Când am desenat un hexagon cosmic pentru fiul meu, ca dar de ziua lui, am avut în vedere centrul universului şi sistemul nostru solar,” a declarat Carlos Budassi, povestind cum i-a venit ideea de a cuprinde tot Universul într-o singură imagine. Au urmat calculele, suprapunerea hărtilor logaritmice cu imaginile de la NASA și prelucrarea lor în Photoshop.

univers2

Potrivit Science Alert, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton au alcătuit hărţile logaritmice folosind datele furnizate de Sloan Digital Sky Survey (SDSS), pe baza informaţiilor obţinute de Apache Point Observatory, din New Mexico. Hărţile tridimensionale în detaliu cuprind peste trei milioane de obiecte astronomice.

Vârsta Universului, care este de aproximativ 13,8 miliarde de ani, se potriveşte cu modelul estimat de cercetători, iar maturitatea galaxiilor observate pare la rândul său să confirme acest model. Universul, aşa cum îl ştim, are aproximativ 93 de miliarde de ani-lumină ca întindere şi este în continuă expansiune.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here