Cum arată partea nevăzută a unui ghețar?

V-ați întrebat vreodată cum arată partea nevăzută a unui ghețar?

0
84

 

V-ați întrebat vreodată cum arată partea nevăzută a unui ghețar?

 Ghețar – Ei bine, fotograful Alex Cornell a reușit să surprindă un fenomen destul de rar, și anume  întoarcerea unui ghețar.

Vom expune câteva imagini, de unde se poate lesne observa culoarea inedită a acestuia – un albastru închis puternic, a părții scufundate a ghețarului.

Ghețar
Ghețar

Ghețar- Potrivit http://www.iflscience.com, în mod obişnuit, aisbergurile sunt albe deoarece sunt compuse din zăpadă compresată.  Însă, dacă fulgii se află sub o presiune puternică sau dacă apa Antarcticii îngheaţă, spaţiile dintre ei dispar şi odată cu acestea dispar şi suprafeţele care reflectă lumina.

Este interesant de observat cum lungimile de undă lungi ale luminii Soarelui (roşu şi galben) sunt absorbite când trec prin gheaţă, în timp ce albastrul se împrăştie. În acest mod, se reflectă o parte din lumina dispersată.

alex2 Ghețar -Aceasta este modalitatea de producere a albastrului pe care îl asociem cu apa limpede. Specialiștii ne mai informează că prezenţa microorganismelor sau a unor chimicale poate da nunaţele de verde.

Potrivit http://www.iflscience.com, există lungimi de undă lungi, care datorită luminii de la soare (roșu și galben) sunt absorbite în momentul în care se trece prin gheață. Acesta este momentul în care lumina albastră este împrăștiată. Una dintre lumina difuzată se reflectă, producând culoarea albastră. Astfel, ne asociem cu apă pură, deși unele microorganisme sau substanțe chimice pot adăuga uneori o nuanță verzuie.

Apa înghețată

Același lucru se întâmplă în momentul în care apa este înghețată, cu condiția tot aerul a fost eliminat. Acest lucru se întâmplă mult mai des în partea de jos a blocurilor de gheață, decât în partea de sus, iar de obicei nu este la îndemâna oricui.

De cele mai multe ori, singura modalitate de a vedea un astfel de ghețar albastru este de a merge la înot la temperaturi de sub zero grade.

alex3Atunci când a vizitat Antarctica, la sfârșitul anului trecut, regizorul Alex Cornell a descoperit existența unui astfel de fenomen. În prezent, acesta vinde imagini cu mai multe fotografii convenționale, de tipul flux de gheață, munți și faună.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

Mai multe articole din aceeaşi categorie puteţi citi aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here