Cum îţi pot afecta supărările sănătatea

0
107

tristeteSupărările şi stările de nervozitate nu au impact doar pe moment asupra organismului nostru. Apariţia frecventă a acestora poate duce la diverse probleme de sănătate. Iată câteva dintre afecţiunile ce pot fi provocate de aceste stări!

Nu de puţine ori s-a întâmplat ca după o stare de nervi sau de frică să avem dureri de cap sau chiar palpitaţii la inimă. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Medical al Academiei Americane de Neurologie, furia şi alte astfel de emoţii negative pot duce la apariţia riscului de atac cerebral.

Acest tip de emoţii au un impact major asupra sănătăţii fizice, dar şi a celei mentale. Cauzate de problemele zilnice, emoţiile negative ascund de cele mai mult ori frustrări legate de activităţile noastre.

Stările de anxietate pot provoca probleme cardiace

Anxietatea este una dintre cele mai des întâlnite tulburări ale afectivităţi şi poate fi descrisă prin sentimentul de teamă, de nelinişte, de nesiguranţă. De cele mai multe ori schimbările majore cu care avem de-a face duc la apariţia acestor sentimente.

Dacă teamă persistă există posibilitatea să apară probleme cu tensiunea, transpiraţie la nivelul mâinilor, dar şi palpitaţii ale inimii. Înainte de a apela la tratamentul medicamentos ,,după ureche”, cere sfatul medicului care te are sub observaţie.

Sfat: Pentru a te relaxa în astfel de momente este bine să apelezi la aromoterapie. Adaugă în apa de baie uleiuri esenţiale, în funcţie de preferinţa tale.

Stresul poate provoca probleme dermatologice

Numită şi una dintre bolile secolului 21, stresul afectează din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de cel cauzat la locul de muncă sau cel produs de problemele de acasă, resimţit pentru o perioadă mai lungă de timp poate duce la slăbirea sistemului imunitar şi apariţia insomniilor şi a problemelor dermatologice. În timp stresul poate ,,da peste cap” funcţiile organismului şi duce chiar la apariţia infarctului. 

Sfat: Pentru a te deconecta chiar şi pentru câteva ore de problemele cotidiene alege iesirile în natură şi nu uita că şi muzica preferată te poate ajuta în astfel de momente.

Dureri de cap? Stările de agitaţie sunt de vină

Stările de agitaţie pot apărea brusc, fie după un traumatism fizic sau psihic. Lipsa odihnei, abuzul de alcool sau tutun pot provoca aceste stări, ceea ce duce în timp la obosirea sistemului nervos.

Astfel pot apărea durerile de cap, ameţeli, tulburările gastrice şi intestinale, dar şi bolile inimii. Pe lângă problemele de sănătate, persoana care suferă de astfel de stări se poate îndepărta de cei din jur, ceea ce duce la intensificarea problemei.

Sfat: Câteva zile libere petrecute departe de sursa de stres pot ajuta în această situaţie. Specialiştii mai recomandă şi practicarea unei activităţi fizice, adecvate vârstei. 

 Sursa: clicksanatate.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here