Cum ne încălzim sufletul?- cu iertare…

Iertarea este mai dulce  ca dreptatea

0
290
Definest-Women-Wings-Iertarea
Definest Women-Wings-Iertarea

Iertarea este mai dulce  ca dreptatea

Iertarea este un lucru  normal și firea omului este în stare să ducă la îndeplinire această faptă. Dar orgoliul este cel care nu ne lasă să iertăm și mereu ne aduce aminte de greșala celuilalt. De fapt iertarea ne aduce atât bine, încât ne simțim ușurați și ne simțim oameni noi, gata să luăm de la capăt relațiile. Nu este ușor să ierți, dar nici să îți ceri primul iertare.

Nu putem uita ce ne-a făcut celălalt, dar putem ierta

Iertarea nu înseamnă că uităm ceea ce ne-a făcut celălalt, dar felul în care gestionăm emoțional iertarea ne face mai buni. Până la urmă dacă iertăm, ne învățăm lecția fiind conștienți că nu mai putem schimba ceva din cele întâmplate deja.

Iertarea este de mai multe feluri

Iertarea este de mai multe feluri, în funcție de persoana care ne-o oferă-  un copil, un străin,  mama, sau duhovnicul. Pentru a ne apropia de iertare, ne putem inspira din natură, din poezie, din cerul senin și albastru. Ne putem inspira din azurul pastelat  al mării și din locurile care ne-au adus mai aproape de Dumnezeu.

Aceste locuri ne-au pus o amprentă de neșters în inima noastră și ne-au reînnoit.  Poate am vizitat o catedrală, o biserică cu multă istorie în spate, un loc cu un izvor tămăduitor, sau un artefact ce ne-au lăsat o impresie de neșters.

Toate acestea sunt semne ale Divinității care arată că trăim într-o lume în care trebuie să ne unim în iubire și în iertare. Pentru că lucrurile mari nu se realizează decât prin unirea oamenilor în cuget și în gând bun…

Când iertăm, ne simțim eliberați

Atunci când trăim cu iertarea în suflet, ajungem  la un nivel spiritual apropiat Cerului și îngerilor și ne preschimbăm  în ființe pline de iubire și de frumusețe.

Lipsa iertării aduce după sine conflicte cu cei de lângă noi, conflicte interioare, stres, neîncredere, angoase, frustrare și, poate, ce este mai grav… izolare. Și toate astea pentru că nu ne asumăm iertarea ca un proces firesc. Ne este greu să ne cerem iertare și să iertăm pentru că avem impresia că asta ne face superiori în fața celor care ne-au rănit.

Ionela Moldovanu