Cum putem detoxifica colonul

0
225

e-unnamed_3 Când ne întâmpinăm cu o problemă ce ne afectează colonul, noi oamenii, apelăm la tot felul de trucuri sau rețete în speranța remedierii problemei, aspect ce nu este de neglijat, fiindcă acesta are un rol esențial în reabsorbția apei și a unor vitamine liposolubile.

Este bine de știut că “la nivelul colonului se găsesc numeroase colonii de bacteria saprofite, care fermenteză materiile ce nu pot fi absorbite”, subliniază cei de la http://www.terapiamedicala.ro/.

Așadar, pentru a preveni aparițiile afecțiunilor de colon este recomandat să-i acordăm timp să se refacă.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, este bine ă renunțăm la medicamente și să introducem în dieta noastră cotidiană o serie de alimente.

De pildă, merele sunt considerate a fi cele mai  bune alimente “pentru curățarea colonului, motiv pentru care multe medicamente care au acest rol conțin extract de măr; pe lângă faptul că aceste fructe sunt bogate în fibre, conțin și un compus care acționează ca un agent de subțiere asupra colonului și îl ajută să transporte mâncarea prin sistemul digestive”, se arată pe site-ul http://www.unica.ro/.

Un alt produs miraculous cu proprietăți în procesul de curățare al colonului este avocado, un fruct bogat în fibre solubile și insolubile. Este și o sursă important de protein și acizi grași, care ajută digestia. Mai mult, fibrele solubile din avocado cresc absorția apei în intestine, ajutând la transportul alimentelor prin tractul digestiv și prevenind constipația.

Țelina este, de asemenea, recunoscută ca unul dintre cele mai bune alimente pentru detoxifierea colonului. Asemenea merelor, este foarte bogată în fibre. În plus, are puține calorii, iar sistemul digestiv folosește energia proprie pentru a o procesa, fiind esențială în curele de slăbire, mai precizează cei de la unica.ro.

Un alt remediu natural în tratarea bolilor de colon este Aloe Vera, care are un rol eficace în eliminarea toxinelor din colon și din tractul digestive, întărind în același timp și sistemul imunitar. Cu rol în  prevenirea cancerului de colon, Aloe Vera te scapă de oboseală și lipsă de enrgie, contribuind și la eliminarea durerilor de cap.

Un ultim remediu, dar nu cel din urmă este usturoiul, care reduce gradul de colesterol, previne apariția cancerului de colon și stomac și reduce tensiunea arterial. De asemenea, el ucide paraziții intestinali, dar și virușii care se localizează în colon.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here