Cum să faci bani din pasiuni. Secrete împărtăşite de foştii angajați de corporații

0
533

7443a7627dc14e431845b59a88e13774De obicei pasiunile noastre doar ne subţiază bugetul, dar acest lucru nu e valabil pentru oamenii care au făcut din hobby o afacere de succes.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Evenimentul Zilei a scris câteva dintre poveștile de succes ale foștilor angajați din mediul corporatist, care au renunțat la “cochilia” de angajați model pentru a face lucrurile la care visau. Astăzi, pasiunile lor le alimentează și cardurile.

Irina Toma se află printre cei care au renunțat la sectorul bancar pentru a combina coachingul cu stilul și creează accesorii handmade personalizate, în cadrul propriei afaceri – Duran Art. “Am mai mult timp să mă bucur de ceea ce fac, precum și de ceea ce mă înconjoară”, spune Irina.

Oana Bernecher a dat munca de 15 ani dintr-o agenție de publicitate pe cea de design floral și a creat Flowersophy. Ambele au participat, ieri seară, la o dezbatere despre pasiunile care ne dau curajul să ieșim din linie și să mergem pe propriul nostru drum, unde au susținut ateliere pentru a-i sprijini și pe alții să-și dezvolte creativitatea.

Evenimentul a avut loc la la cafeneaua Coftale, sub egida Atelierului de Răsfăț pus la cale de abinuțele inventive de la Asociația ROI. Discuția a reunit oameni din domenii creative, care au povestit cum au renunțat la un job “respectabil”, de regulă “corporat”, pentru a-și urma pasiunea.

“Mă bucur că am reușit să aducem împreună oameni din domenii diverse – comunicare, PR, dezvoltare personală, stil, design floral, dar și reciclare creativă – care să învețe și să se inspire unii de la ceilalți în tranziția de la viața de angajat la cea de liber profesionist sau antreprenor. Ei sunt acum sunt exemple pentru mulți alții tentați să facă o schimbare în viața lor pentru a-și împlini visurile”, a spus Simona-David Crisbășanu, coordonator al proiectelor educaționale în cadrul Asociației ROI.

Cum se fac bani cu ajutorul…gramaticii

Unii dintre participanții la Atelierul de răsfăț au ajuns în faza în care și-au dezvoltat o mică afacere și se întreabă cum poți păstra o pasiune atunci când ajungi să construiești o afacere din activitatea respectivă. Este o preocupare pusă în discuție de Flori Vlaicu, pasionată de prepararea cafelei și fondatoarea Bucharest School of Coffee. Dilema este legată, mai degrabă de a menține o activitate la nivel de hobby sau de a deveni și antreprenor, ceea ce presupune alte abilități și responsabilități.

“Da, categoric! Este posibil să câștigi bani din ceea ce te pasionează. Eu am norocul să fac ce-mi place de la 18 ani, lucrând cu oamenii în domeniul dezvoltării personale”, spune Oana Stoianovici, membru al Asociației ROI și executive coach.

Oana a lansat recent cu succes o serie de worshopuri de inițiere în tainele feminității sacre. Violeta Ieremie, autoarea site-ului Scriebine.com, este un alt exemplu. “Care sau pe care?”, „vise sau visuri?”, „nivele sau niveluri?” sunt doar o parte din avalanșa de întrebările venite din partea cunoscuților și care au făcut-o să conștientizeze nevoia firească de a vorbi corect.

De altfel, Violeta a mărturisit că a început să scrie primele pagini din viitoarea sa carte – “Gramatica are suflet’’. “Acum mă gândesc la un curs de scris pentru românii plecați în străinătate dornici de a rămâne conectați la limba maternă”, a anunțat entuziasm Violeta.

Pasiunea pentru reciclare i-a schimbat viața

Un alt exemplu de cum pasiunea îți poate schimba viața, ajutând în același timp comunitatea, este și cel al Alinei Blaga, de la Reciclare Creativă, pe care timpul petrecut la studii în Olanda a făcut-o să se lanseze cu alți prieteni în domeniul gestionării deșeurilor cu creativitate. “Nu m-aș fi gândit vreodată că voi ajunge să lucrez cu oameni cunoscuți, arhitecți, scenografi, artiști hand-made etc. Totul a fost posibil doar pentru că am îndrăznit”, a spus Alina, care speră ca, în curând, această activitate să devină sustenabilă.

Seara a continuat cu alte surprize, fiecare invitat alegându-și unul dintre atelierele pregătite de Asociația ROI: design floral, creație a propriului stil, pictură și coaching de grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here