Cum să încetinim procesul de îmbătrânire?

0
204

adnCum să încetinim procesul de îmbătrânire?

Un nou studiu oferムdovezi că îmbătrânirea funcționează printr-un set special de gene pe care toată lumea le are – genele ADNr.

”Această cercetare este interesantă deoarece arată că instabilitatea genei ADNr este un nou factor în procesul îmbătrânire”, afirmă Dr Austen Ganley de la Massey University, Noua Zeelandă.

O echipă internatională, condusă de Dr. Takehiko Kobayashi de la Institutul Național de Genetică din Mishima, Japonia a constatat că prin îmbunătătirea stabilității genei ADNr, care este de obicei destul de instabilă, s-ar putea prelungi durata de viață.

Cercetătorii încearcă să înțeleagă cum gena SIR2 reduce efectul de îmbătrânire în celulele fungice.

Genele SIR2 neutralizează potențialele gene anti îmbătrânire, cu constatarea că resveratrolul, o componentă a vinului roșu o activează. Totuși, cercetări recente au demonstrat că această substanță nu prelungește viața la mamifere.

Gena SIR2 din celulele fungice controlează stabilitatea genei ADNr dar are și alte obiective în cadrul celulei. Descoperirea a venit atunci când oamenii de știintă au găsit un mod de a separa efectele genei SIR2 de cele ale genei ADNr. Aceasta le-a permis să descopere că efectele anti îmbătrânire ale genei SIR2 vin împreună cu stabilizarea genei ADNr.

Acest lucru este foarte important, afirmă Dr. Ganley deoarece în corpul oamenilor există șapte sirtuine (echivalentul genelor SIR2) și toate se comportă diferit de genele SIR2. Din contră, genele ADRr sunt foarte asemănătoare cu celulele fungice și cu cele umane, prin urmare instablitatea genei ADNr poate fi factorul comun în efectul de îmbătrânire pe parcursul vieții.

Aceste noi rezultate sugerează faptul că descoperirea unei metode artificiale de îmbunătățire a stabilității genei ADNr poate întîrzia procesul de îmbătrânire.

“Deși știm că genele umane ADNr sunt instabile, nu știm dacă această instabilitate afectează durata de viață. Aflarea acestui lucru reprezintă următoarea etapă și provocarea constă în a realiza aceste experimente cu celule umane, cu care este mai dificil de lucrat decât cu celulele fungice.”

Sursa: MessageToEagle.com

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here