Cum să îţi găsești sufletul pereche?

0
3985

Cum să îţi găsești sufletul pereche? Sfaturi ortodoxe pentru tinerii singuri…

Trăim într-o lume în care există foarte multe căi de comunicare, mijloace care facilitează relaţiile interumane. Şi totuşi, certurile şi despărţirile sunt tot mai frecvente. 

sufletul perecheÎn zilele noastre, foarte multe căsnicii se destramă, şi tot mai mulţi tineri singuri aleargă să-şi găsească jumătatea. Dar, în multe cazuri, eforturile lor sunt zadarnice. Dacă te numeri printre cei care-şi caută sufletul pereche, iar acesta întârzie să apară, nu trebuie să cazi în deznădejde. E doar o chestiune de timp. Înseamnă că trebuie să înveţi lecţia răbdării şi a credinţei în cuvântul şi iubirea de Dumnezeu.

Iubirea este sentimentul cel mai pur şi mai înălţător.

Şi, totodată, cel mai greu de descoperit şi de menţinut, ulte­rior. Dacă încă nu ţi-ai găsit un iubit sau o iubită care să-ţi împărtăşească sentimentele sale pure, e momentul să meditezi puţin la ceea ce cauţi, la ceea ce dai şi ce vrei să primeşti. Ca să câştigi marea iubire trebuie, în primul rând, să ştii ce, unde şi cum să o cauţi.

Cum să îţi găsești sufletul pereche? Sfaturi ortodoxe pentru tinerii singuri…

Desigur, există un partener de viaţă care ţi-a fost rânduit de Dumnezeu. Însă, lung e drumul care te duce spre el. Atât femeia cât şi bărbatul sunt creaţii extraordinare ale Tatălui nostru Ceresc. De aceea, prea sfinţii părinţi ne spun că în realitate nu există nici un grad de rudenie între soţ şi soţie, cei doi fiind unul singur.

Aşadar, din punct de vedere religios, e aproape impropriu spus că există jumătatea ta.

În femeia sau în bărbatul pe care L-a pregătit Domnul pentru tine, să te ajute, să te susţină, să-ţi fie aproape la bine şi la rău, la vremuri bune şi la vremuri grele, să te ocrotească şi să te împlinească stă toată puterea cu care a fost înzestrat/ă de către Tatăl Creator. Acea persoană este capabilă să-ţi aline suferinţa, să-ţi ofere iubirea desăvârşită prin care te face să munceşti cu spor, să câştigi războaie şi să găseşti întotdeauna soluţii pentru rezolvarea problemelor care te apasă. Ea este persoana de care ai nevoie în viaţă şi aceasta este iubirea care te pune în valoare, te împlineşte, te înalţă şi te face fericit.

Nu căuta iubirea înşelătoare! Cere-I Domnului partenerul binecuvântat.

Lasă-ţi viaţa în mâinile lui Dumnezeu. E important să ai o credinţă solidă în puterea divină şi să-I ceri ceea ce ai nevoie. Ceea ce El a pregătit special pentru tine.

Pentru că tu eşti fiul Lui şi te iubeşte nespus, pune la loc de cinste un suflet bun, un om special alături de care să fii fericit o viaţă întreagă. Cere şi ţi se va da. “Căutați și veți găsi/ Bateți, și vi se va deschide. Căci orişicine cere, ca­pătă/ Cine caută, gă­sește/ Și celui ce bate, i se deschide. / Cine este omul acela dintre voi, care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră?/ Sau, dacă-i cere un pește, să-i dea un șarpe?/ Deci, dacă voi, cari sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu atât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:7-11)

Nu căuta iubirea cea înşelătoare.

Nu te orienta după frumuseţea fizică, nu urmări posibilităţile financiare şi materiale. Caută acea smerenie, acel suflet curat de care ai nevoie. Aşteaptă cu răbdare ce e mai bun pentru tine şi ai să vezi că iubirea pe care Dumnezeu a binecuvântat-o pentru tine va apărea în viaţa ta, în sufletul şi în mintea ta. Şi, odată cu ea, vei vedea cum se schimbă radical traiul tău de zi cu zi.

Sursa: jurnaluldeilfov.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here