Cum să ne înțelegem mai bine animalul de companie

0
108

animalDacă ați avut vreodată un câine sau o pisică, știți foarte bine că animalele pot comunica. Ele înțeleg comenzile de bază pe care primesc și răspund la ele.

De asemenea, animalele de companie ne comunică în mod clar unele mesaje, de exemplu când le este foame sau sete, ne înștiințează prin diferite comportamente. Un câine care sare pe tine și te linge, îți transmite că se bucură că te vede, iar o zgârietură pe ușa ar putea însema că este timpul pentru o plimbare.

Primul pas este să înțelegem că animalele de companie sunt și ele vietății care au anumite tipare comportamentale. Nu există animale bune sau animale rele. Unii au tendința de a trata animalele cu superioritate și ignoranță conform ideii că oamenii, fiind așezați în vârful piramidei evoluționiste, sunt și cei mai puternici și mai inteligenți, iar animalele trebuie să li se supună. Această idee influențează modul în care comunicăm cu ele. Animalele  învață cum să interacționeze cu stăpânii după modul în care aceștia din urma interacționează cu ele. Dacă vom învăța să le respectăm și le să le iubim, comunicarea cu ele va fi mai ușoară.

Animalele au și ele trăsăturile lor de caracter și propriile preocupări. Vedeți dacă sunt dispuse pentru a vă răspunde la solicitări. La fel ca oamenii, în cazul în care un animal este implicat intens într-o acțiune, el nu va fi prea comunicativ.

Păstrați-vă calmul și contactul vizual când comunicați cu ele.  Se pare că animalele sunt incredibil de sensibile la energiile din jurul lor simt dacă suntem agitați, nervoși fericiți sau supărați și reacționează la emoțiile noastre.

Folosiți un ton clar, ferm fără a ridica vocea. În cazul în care folosiți în mod constant un ton ridicat, aveți toate șansele sa fiți ignorat. Utilizați în mod constant un ton normal al vocii și ridicați-l doar în situațiile de urgență.

Ema P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here