Cum să scăpăm de arsurile la stomac

0
180
stomacBRGE înseamnă „boala de reflux gastro-esofagian” şi este o arsură cronică la stomac – o senzaţie de arsură în coşul pieptului. Durerea refluxului din piept poate fi atât de severă, încât poate fi confundată cu un atac de cord. Atunci când cei care suferă de BRGE doresc să se simtă mai bine, îşi administrează Tagamet, Zantac, Tums, Maalox, Mylanta şi Rolaids. Acestea sunt medicamentele cu cele mai mari vânzări din lume. Din păcate, conţin magneziu şi aluminiu şi prezintă numeroase reacţii adverse.

O parte a problemei arsurilor la stomac este aceea că alimentele nu sunt digerate în mod corespunzător. Acest fapt se poate datora deficienţelor enzimatice provocate de dezechilibrele sau dereglările de la nivelul pancreasului, al glandelor suprarenale sau al ficatului. Prin suplimentarea enzimelor, veţi putea ameliora simptomele. Medicamentele convenţionale pot, în realitate, să complice problema, deoarece acestea inhibă acţiunea acidului clorhidric şi a pepsinei, suprimând digestia proteinelor.

Există câteva ierburi care pot fi de folos împotriva arsurilor de stomac.

Coaja de ulm alunecos este renumită pentru calmarea lumenului iritat şi inflamat al stomacului sau al tractului digestiv. Se administrează sub formă de tabletă sau de ceai.

Ghimbirul este un remediu bun pentru orice tulburare stomacală, inclusiv colică, flatulenţă, greaţă sau indigestie acidă. Beţi ceai fierbinte de ghimbir sau adăugaţi ghimbir proaspăt în sucul de morcovi.

Genţiana are acţiune tonică şi astringentă asupra lumenului membranei mucoase a tractului intestinal. Ajută în vindecarea membranelor inflamate şi absoarbe acidul în exces din stomac. Folosiţi extractul sau tinctura de genţiană.

Lemnul dulce are o tradiţie îndelungată în lumea plantelor, dovedindu-se ştiinţific că reduce suprafeţele inflamate şi ajută la calmarea durerilor de gât, a tusei şi a ulcerelor gastrice sau peptice.

Sucul proaspăt de varză crudă are o puternică acţiune de calmare a stomacului şi poate chiar să vindece ulcerul. Sucul de cartofi cruzi, inclusiv coaja acestora, poate fi de ajutor pentru mucoasa stomacului şi a esofagului, reducând efectele arsurilor. Amestecaţi aceste legume cu morcovi şi beţi sucul obţinut în mod regulat.

De ajutor sunt şi suplimentele.

Carbonatul de calciu în formă lichidă sau de tablete masticabile, administrat o dată la 2-3 ore, calmează arsu­rile stomacale.

Gama-orizanolul, o componentă a uleiului din tărâţe de orez, ameliorează ulcerul, gastrita, starea de greaţă, durerile abdominale şi arsurile la stomac. Un studiu efectuat în Japonia asupra unui număr de 375 de pacienţi din spitale a demonstrat o eficienţă de 90% a gama-orizanolului în reducerea tulburărilor gastrointestinale. Doza zilnică recomandată este de 300-600 mg.

Praful de copt este cunoscut pentru acţiunea sa de neutralizare a acizilor în exces. Amestecaţi o lingură de praf de copt într-un pahar cu apă caldă şi beţi-l la primul semn de arsură la stomac.

Arsurile cronice de stomac pot reprezenta un semn că trebuie să vă regândiţi dieta, iar stresul trebuie redus. Reduceţi greutatea în exces şi limitaţi consumul de alimente recunoscute pentru faptul că produc arsuri la stomac, cum ar fi roşiile, citricele, laptele gras, băuturile alcoolice, cafeaua, ceaiul, alimentele prăjite şi picante.

Mitul stomacului de fier

Capacitatea noastră de a înfrunta dificultăţile digestiei alimentelor variază de la persoană la persoană şi de la decadă la decadă. Unii oameni nu au niciodată probleme cu stomacul. Ei pot fi foarte activi şi într-o formă excelentă, ba chiar puţin le pasă de ceea ce mănâncă şi de sănătatea lor. N-ar citi în veci această carte. Aceste persoane poate că nu se îngrijorează de problemele de stomac, dar pot suferi de dureri de spate sau pot avea probleme dermatologice sau de altă natură care, invers, să nu vă afecteze pe voi.

Cu toţii avem puncte tari şi puncte slabe. Faptul că vă interesează acest subiect al digestiei arată că el se află în aria nevoilor voastre. Muncitorul din construcţii care înfulecă burgeri şi bea sucuri acidulate nu se gândeşte niciodată la ceea ce mănâncă. Bineînțeles, vârsta şi sănătatea sunt de partea lui.

Din păcate, limitele fizice şi obiceiurile nesănătoase se vor răzbuna. Să luăm fumatul, de pildă. Senzaţia fumatului este plăcută. Abia peste mulţi ani se vor vedea efectele. Deşi s-a dovedit că fumatul cauzează cancer pulmonar, între alimentele prăjite şi cancerul de colon sau între în­dulcitorii artificiali şi cancer încă nu s-a făcut asocierea.

Cu toate acestea, inevitabil, alimentele necorespunzătoare şi obiceiurile nesănătoase cronice îşi vor pune amprenta asupra sănătăţii voastre. Dacă nu imediat, atunci mai târziu în viaţă. Tipul cu stomacul de fier va dezvolta încet dureri de cap, mai târziu tensiune ridicată şi, în cele din urmă, tumori sau stop cardiac. Şi asta doar pentru că, deşi mân­carea a intrat şi a ieşit din organism, nu înseamnă că a şi fost asimilată corect.

Procesul mecanic se referă doar la ţevărie. Dar atât scindarea chimică a alimentelor în nutrienţi şi energie, cât şi circulaţia acestora către celule şi ţesuturi constituie adevărata ţintă a unei digestii sănătoase.

”Combinarea alimentelor”, Steve Meyerowitz

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here