Cum trebuie combătut păcatul vrăjitoriei care se practică în unele familii și care face mult rău creștinilor?

0
161

carteVrăjitoria se biruiește și se izgonește din casele creștinilor prin citirea moliftelor Sfântului Vasile cel Mare, prin multă rugăciune, mai ales citirea Psaltirii la miezul nopții, cu post și metanii și prin spovedenie curată, aghiazmă și sfințirea caselor.

Creștinii care se roagă mult și postesc, care se spovedesc regulat și se împărtășesc cu Trupul și Sângele lui Hristos, care nu fac rău la nimeni și duc viață curată, să nu se teamă de vrăjitoare, nici de diavoli, că nu pot să le facă niciun rău. Căci Dumnezeu păzește pe cei ce se tem de Dânsul și fac voia lui.

Este bine să se facă mai des aghiazmă în case, să se pună icoane și Sfânta Cruce în fiecare cameră, să nu se facă păcate de moarte în casele creștinilor și astfel, toate  vrăjile și duhurile rele vor fi izgonite afară.

De asemenea, creștinii să nu creadă în vrăji, în vedenii false, în vise, în năluciri diavolești și în tot felul de zvonuri mincinoase, care înșală astăzi pe mulți, căci trăim vremuri apocaliptice și satana caută să ne amăgească pe toți.

„Călăuză ortodoxă în familie și societate” de Arhim. Ioanichie Bălan

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here