Cum va fi obţinută energia eoliană a viitorului |VIDEO

0
110

WIND_NYTimes_20Mar2014Dacă ar trăi în zilele noastre, celebrul scriitor spaniol Cervantes ar trebui să modifice puţin povestea lui Don Quijote – binecunoscutul luptător cu morile de vânt. Monştrii cu care se lupta cavalerul ar pluti, acum, în aer.

Foarte curând, deasupra oraşului Fairbanks, din Alaska, va fi lansată o turbină eoliană. Aceasta va folosi heliu pentru a rămâne suspendată deasupra pământului, fără a mai fi nevoie de un stâlp de susţinere şi  terenul aferent amplasării acestuia, informează theatlantic.com.

Uriaşul balon va fi, potrivit Gizmodo, prima turbină eoliană comercială plutitoare.

Dispozitivul va fi numit Turbină Eoliană Plutitoare (Buoyant Wind Turbine – BAT), iar compania care l-a creat, Altaeros Energies, cu sediul în Boston, s-a gândit la o variantă pentru generatoarele diesel care ar fi greu de transportat în regiunile izolate sau afectate de calamităţi. Proiectul valorifică energia curenţilor de aer care se manifestă la înălţime. BAT nu este singura care încearcă să folosească curenţii de aer de altitudine. Potrivit IEEE Spectrum, în competiţia pentru realizarea turbinelor eoliene plutitoare sunt implicaţi mai mulţi cercetători. Însă Altaeros pretinde că proiectul din Alaska este primul cu viabilitate comercială.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here