Cupa lui Pericle de vin a fost descoperită de arheologi

0
126

6885b04bbf48f6c2dd9b68fb3c1ebd54_49869700O echipă de arheologi a descoperit, într-un mormânt aflat în nordul Atenei, o cupă de vin despre care se crede că ar fi aparținut lui Pericle, celebrul general, orator și om de stat atenian, conform dpa.

Cupa din ceramică, fragmentată în 12 bucăți, a fost descoperită în cursul unor săpături efectuate în cartierul atenian Kifissia. Arheologii au identificat numele Pericle inscripționat sub una dintre toartele pocalului, alături de numele altor cinci bărbați, printre care și cel al fratelui mai mare al lui Pericle, Ariphron.

“Numele Ariphron este foarte rar”, explică Angelos Matthaiou, secretar al Societății Epigrafice elene. În plus, specialistul elen în înscrisuri vechi a precizat că este sigur în proporție de 99% că este vorba despre Pericle și fratele său pentru că numele Ariphoron este gravat deasupra celui al lui Pericle, așa cum se obișnuia între frați, în ordinea nașterii.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here