Argila binefăcătoare și terapia cu argilă
Argila binefăcătoare are proprietatea de a distruge bacteriile şi împiedică proliferarea acestora. În acelaşi timp creează mediu alcalin, aducând sângele la PH-ul optim, nefavorabil dezvoltării bacteriilor.

Argila are proprietatea de a alcaliniza sângele şi de a creşte răspunsul minim al organismului, ceea ce o face de mare folos în colibaciloză şi în afecţiuni pulmonare.
Argila are însușiri coloidale
Ca absorbant şi antitoxic, asemenea fibrelor alimentare, datorită însuşirilor sale coloidale, în care faza dispersată trece în stare de gel, argila absoarbe toate substanţele toxice (mirosuri neplăcute, metale grele, săruri ale acizilor biliari).
Poate aţi observat cum animalele când sunt otrăvite mănâncă argilă, din instinct. Este considerată, pe drept cuvânt, cel mai bun detergent al intestinelor. Apără organismul, neutralizând toxinele, îi dă vitalitate şi reglementează activitatea glandelor endocrine.
Argila binefăcătoare este un gel protector
Ajunsă în stomac, argila bbinefăcătoare formează un gel protector, stimulând enzimele care ajută la digestia intestinală. Este recomandată cura cu argilă în toate afecţiunile tubului digestiv datorită proprietăţilor ei eliminatorii, cicatrizante şi reconstitutive. Au fost cazuri de diaree rebelă la copiii mici şi chiar la nou-născuţii pe care numai câteva linguri cu apă argiloasă i-au scăpat în scurt timp de această neplăcere.
Cura cu argilă se recomandă tuturor persoanelor atinse de afecţiuni contagioase, deoarece împiedică alterarea produsă de microbi a ţesuturilor sau ca urmare a unui traumatism. Ajută ca remineralizant şi antianemic. Leziunile se vindecă revenind la aspectul anterior, dacă inflamaţia a fost uşoară şi de scurtă durată.
O plagă purulentă se lecuieşte în scurt timp, dacă este tratată cu argilă fară să rămână cicatrici ori alte semne dezagreabile. Cura cu argilă colectează puroiul din rană, dezinfectează porţiunea afectată, dezinfectând în acelaşi timp întreg organismul.
Este foarte folositoare în multe boli
Deoarece conţine siliciu este suficientă în arteroscleroză, tuberculoză, în boli degenerative, ajută în prevenirea efectelor îmbătrânirii celulelor.
Importanţa magneziului şi a calciului în terapeutica naturală explică pe deplin însemnătatea curelor cu argilă în unele boli ca: anemie, astenie, demineralizare, epilepsie, diferite afecţiuni hepatice, leucemie, cancere.
Administrată sub formă de granule (supte încet până se topesc în gură) ca şi sub formă de apă argiloasă, are un mare efect de eliminare a viermilor intestinali cum este lamblia şi alţi paraziţi ai intestinelor, care ne dau mare bătaie de cap.
Argila binefăcătoare activează circulaţia fluidelor din organism
Mobilizează deşeurile metabolice şi alte toxine preluate din apă, aer, alimente, care trec în sânge, apoi în limfă şi în intestinul gros. De acolo se elimină prin defecaţie şi prin clismă. Astfel se explică cum se grăbeşte coacerea unui buboi. O compresă cu lapte de argilă, de dimineaţă până seara colectează puroiul din amigdale. Apoi, cu un tampon îmbibat în slatină (apă de izvor sărat) sau albastru de metil, înlăturăm acest focar de infecţie.
Cataplasmele cu argilă extrag prin piele substanţele toxice din organism şi tot prin ele corpul primeşte mineralele de care are nevoie. Aşa se explică şi faptul că nodulii mamari şi ganglionii se retrag ca urmare a aplicaţiei externe cu aceste miraculoase cataplasme.
Cura cu argilă
Este parte constitutivă a unui tratament dezintoxicant prin apifitoterapie alături de o nutriţie echilibrată. Respectând principiul polarităţii şi compatibilităţii alimentelor naturale preparate după reţetele din bucătăria fără foc.
Nu se poate susţine că argila singură este un panaceu, aşa cum nici un alt produs nu poate curăţa singur organismul de toxine. Dar folosind-o în acelaşi timp cu hrana vie se obţin rezultate de-a dreptul spectaculoase.
Argila binefăcătoare, uneori, ultima șansă
Medicamentele de sinteză pentru sudarea oaselor n-au fost de nici un folos. Tatăl cântăreţei, ajuns la disperare, s-a adresat unui terapeut naturist, gândind că aceasta este ultima şansă; acesta a folosit îndeosebi argilă, atât extern, cât şi intern, alături de o hrană vie bine echilibrată. În numai câteva luni bolnava s-a refăcut complet.
Şi în România s-au vindecat mulţi bolnavi cu ajutorul argilei, care se foloseşte din cele mai vechi timpuri. De exemplu, femeile gravide din localităţile rurale mănâncă humă în perioada sarcinii (huma este o argilă de culoare cenuşie, foarte alifioasă). Din această humă se făceau şi cataplasme.
Tinerețe fără bătrânețe cu hrană naturală, Elena Nită Ibrian
Jurnal Spiritual
V-ar mai putea interesa şi:
Să vorbim despre….”leacuri” naturale!