Curierii, înlocuiţi de “roboţi zburători”

0
87

Retailerul englez Amazon va testa în Cambridge (Marea Britanie) drone pentru livrarile de produse în pregatirea serviciului numit Prime Air care ar trebui să fie lansat în cațiva ani, informează Financial Times.

dronaProdusele pe care cei de la Amazon anunță că le vor testa sunt mici aeronave fără pilor, pe care le va utiliza în timpul livrărilor, pe distanțe mici.

„Micile avioane ar putea duce pachete de maxim 2,3 kg, cu viteze de cel mult 80 km/h și timp de livare nu mai mare de 30 de minute, însă pentru moment doar dronele agențiilor guvernamentale au voie în spațiul aerian american”, reliefează cei de la Hotnews.

Deși a fost catalogat de multe persoane ca fiind doar un instrument de marketing, proiectul companiei Amazon a mers mai departe. Dovadă a credibilității sale stă faptul că retailerul englez se află într-un proces de recrutare de specialiști în aeronautică. În acest sens, aceștia au început să colaboreze cu personalul startup-ului britanic Evi Technologies. Sunt la mare căutare specialiștii cu minim cinci ani de experiență în aviația civilă sau militară atât pe aeronave cu pilot, cât și la drone.

Pentru a-i convinge pe cei de la BAE Systems, care au pus bazele unor drone militare din UK, Amazon va face tot posibilul să efectueze teste la standarde ridicate.

Jeff Bezos, seful companiei mai sus menționate, opinează: „deși pare o idee SF, tehnologia este avansată, și prin micile drone comenzile pot fi onorate chiar la jumatate de oră de la înregistrare. Dronele pot duce maxim 2,3 kg, însă doar o cincime dintre pachetele trimsie prin Amazon sunt mai grele”.

Deschizând numeroase centre de cercetare în Londra și Edinburgh, Amazon a făcut o investiție considerabilă în Marea Britanie. În prezent, se lucrează la o clădire de 16 etaje în Londra unde vor lucra 5.000 de oameni.

 Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here