Curios dar adevărat, oamenii nu ştiu când şi cum să mănânce fructele

0
165

fructeFructul este mâncarea cea mai preţioasă, dătătoare de viaţă, de energie, din câte există. Fructul este cel mai important aliment pe care îl putem consuma, dar trebuie să ştim exact când şi cum trebuie să-l consumăm. Stramoşii noştri au fost fructivori. Ei au consumat fructe zeci de mii de ani. Pentru organism, fructele sunt mult mai importante decât proteinele. Substanţele cu care proteinele ne otrăvesc corpul nu se găsesc în fructe. Se cunosc numeroase cazuri de otrăvire cu proteine. Supraconsumul lor este legat de cancer la piept, la uter, ficat, vezica biliară, leucemie, cancer la stomac, la colon.

Fructul este produsul cu cel mai mare continut de apă organică  (80-90%) care curaţă corpul de toxine, fiind dătător de viaţă şi curăţitor al ţesuturilor, în plus plin de enzime, vitamine, minerale, carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi. La digestia fructelor, omul nu consumă nici un fel de energie. Creierul omului functionează numai cu glucoză iar fructele înseamnă glucoză în corpul omului. Fructele nu se digeră în stomac, căci sunt predigerate. Fructele proaspete trec prin stomac în 20-30 minute, iar cele uscate (la soare) stau 1 oră.

Principala condiţie este ca fructele sa fie corect consumate. Deoarece stau atât de puţin în stomac, înseamnă că ele nu trebuie mâncate niciodată cu ceva sau după ceva, ci numai şi numai pe stomacul gol.

În cazul că fructul este mâncat incorect, adică după ce s-au consumat alte alimente, acesta vine în contact cu ele, cu sucurile digestive şi întreaga masă de alimente începe să se altereze. Orice proteină din stomac intră în putrefacţie, orice carbohidrat fermentează. Totul devine acid.

Fructele clasificate ştiinţific ca „acide” (portocale, ananas, grepfruit, lâmâi), ca de altfel toate fructele, odată ajunse în stomac devin alcaline, dacă se consumă numai pe stomacul gol. Ele neutralizează ca şi vegetalele crude acizii ce se formează în corp. Un corp toxic acid se poate recunoaşte uşor după: balonare, greutate excesivă, celulită, păr cărunţit prematur, chelie, izbucniri nervoase, cercuri întunecate sub ochi, riduri premature pe faţă, ulcerări.

Consumul corect de fructe duce la o întinerire de necrezut, longevitate, sănătate incredibilă şi multă energie. Importanţa enormăa fructelor constă în conţinutul valoros de combustibil. Fără combustibil, corpul nostru nu poate funcţiona. Valoarea combustibilului trebuie cautată în orice mâncare.

Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete. Dacă se coc sau se fierb, nu mai furnizează substanţe nutritive şi nici apa  necesară curăţirii corpului.

De reţinut: fructele trebuie bine mestecate, salivate abundent, să nu fie înfulecate cu lăcomie, căci numai astfel vor fi de mare folos organismului.

”Hrana vie”, Elena Nita Ibrian

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here