Curiozităţi despre fluturi

0
3019

fluture3 (1)Fluturele este o insectă din ordinul Lepidopteră, termen ce provine din termenii greceşti „lepis” (coajă) şi „pteron” (aripa). Acest ordin are aproximativ 165 000 de specii cunoscute care, în ciuda unei mari varietăţi de forme şi culori, au o structura similară.

Corpul lor, protejat de o carapace articulată, este format din cap, torace şi abdomen. Cele două perechi de aripi membranoase, anexate la torace, sunt completate de trei perechi de picioare folosite în principal în procesul de aterizare. Pe cap se găsesc principalele organe senzoriale. În zbor, fluturii se ghidează în primul rând după vedere şi miros. Cei doi ochi sunt sensibili la culorile florilor şi la mişcările animalelor de pradă.

Cele două antene captează mirosul florilor şi al femelelor.

Fluturii se împart în patru sub-ordine, luând drept criterii structura gurii, a orificiului genital al femelelor şi nervurile aripilor.

Din motive practice, putem distinge, de asemenea, oridinul Macrolepidoptera (fluturi şi molii mari) şi Microlepidoptera (molii mici).

Diviziunea dintre fluturi şi molii nu are nici o baza ştiinţifică. De exemplu, familia Uraniidae include atât specii de fluturi mari diurni, cât şi specii nocturne. Cu toate acestea, distingem următoarele diviziuni: Rhopalocera (fluturi diurni), Luni (fluturi nocturni)

Simbolismul fluturilor

În Japonia, fluturele este un simbol al femeii. Doi fluturi înseamnă fericirea maritală. Apoi, fluturele, uşor, este un călător spiritul, iar vederea lui anunţă o vizită sau moartea unei persoane dragi.

Printre azteci, fluturii sunt un simbol al sufletului sau ultima suflare a unui muribund. Un fluture care zboară printre flori reprezintă sufletul unui războinic căzut pe un câmp de lupta. Într-adevăr, războinicii se întorc pe pământ sub formă de colibri sau fluturi.

În Zair, un mit povesteşte că omul urmează ciclul vieții şi al morţii unui fluture. În copilărie este o omidă mică, iar la maturitate o omidă mare. Devine o crisalidă abia la bătrâneţe, iar mormântul lui este coconul de unde iese sufletul său sub forma unui fluture.

Sursa: roportal.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here