Curs pentru atragerea de fonduri în parohii la Săvineşti

0
102

DSC_5363În perioda 23-25 iulie 2013, Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” – filiala Săvineşti organizează un curs de fundraising pentru preoţii din protopopiatele Roznov şi Piatra Neamţ. Cursul va avea loc la sediul fundaţiei din Săvineşti şi va include prezentarea noțiunilor introductive de atragere de fonduri din comunitate.

Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” (FSS) – filiala Săvineşti va organiza în perioada 23-25 iulie un curs de strângere de fonduri pentru preoții din Protopopiatul Roznov și Protopopiatul Piatra Neamţ. Cursul va include prezentarea noțiunilor introductive de atragere de fonduri, în primul rând din comunitate. După asimilarea acestor noțiuni de bază în primele două zile de curs, se va încerca realizarea unor planuri individualizate pentru fiecare parohie sau asociație în parte, fiecare putând astfel sa-și planifice o strategie pentru atragerea de fonduri, pentru anul în curs sau pentru anul viitor. Fondurile obținute din aceste proiecte vor fi folosite ulterior în funcție de nevoile fiecărei parohii, acoperind activitățile sociale sau construcțiile aflate în desfășurare sau la stadiul de proiect. “Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” – filiala Săvineşti derulează mai multe proiecte. În prezent sunt depuse două proiecte, primul dintre ele fiind finanțat de către Organizația NEST. Acesta dorește foarte mult să încurajeze economia socială în România. Noi ne dorim să înființăm în comuna Săvinești un punct în care persoanele din familiile dezavantajate să fie încurajate nu numai să primească obiectele pe care în mod normal le primesc gratuit din partea fundației, ci să aibă și o atitudine responsabilă față de ele. Ne propunem ca beneficiarii noştri să primească aceste obiecte în schimbul unor produse pe care aceștia le obțin din propriile gospodării, produse care ulterior vor fi valorificate în schimbul obținerii unui mic profit de care tot ei vor beneficia. În felul acesta, ei vor fi responsabilizați față de obiectele pe care le primesc și încurajați să se implice și în activități economice, pentru ca, treptat, să devină independenți”, a spus Brândușa Albert, coordonator programe în cadrul FSS – filiala Săvineşti.

Beneficiul parteneriatului cu autorităţile locale

În cadrul cursurilor de săptămâna viitoare, reprezentanţii FSS – filiala Săvineşti vor arăta preoților că există o gamă largă de idei pentru atragerea de fonduri, înafară de solicitarea în mod direct. “Vom încerca să prezentăm modele de succes a unor proiecte care s-au desfășurat chiar la noi în țară, pentru a încuraja acest tip de inițiative și în rândul clerului. Parteneriatele sunt foarte importante, din moment ce preotul nu poate derula activități sociale și nu poate atrage fonduri de unul singur. Parteneriatul cu autoritățile publice, cu firme private, dar și cu oamenii din parohie este benefic pentru derularea proiectelor”, a adăugat Brândușa Albert. Între Primăria comunei Săvinești și parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” – Săvineşti II a început în anul 2005 un parteneriat, care s-a consolidat concomitent cu desfășurarea diverselor activități. În prezent, parteneriatul se desfăşoară în fostul locaș al școlii vechi, caruia i s-a schimbat destinația fiind transformat într-un azil de bătrâni. “Beneficiile acestui parteneriat se resimt la nivelul comunității locale. De exemplu, la cantina centrului social polivalent al comunei, pe întreg parcursul anului școlar, a fost asigurată hrana pentru circa 80-90 de copii aparținând familiilor defavorizate, în special a familiilor afectate de închiderea platformei chimice din zonă. Acest centru gazduiește și o tabără școlară de pictură și sculptură pentru tineri, unde, pe lângă copiii din Săvinești, participă și copii din localitățile învecinate”, a declarat Daniel Horciu, primarul comunei Săvineşti, judeţul Neamţ.

Sursa Doxologia

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here