Cuvinte vii rostite de părintele Arsenie Papacioc -Demonul

0
42

Cuvinte vii rostite de părintele Arsenie Papacioc -Demonul
• Dacă vrei să-l goneşti, zi Doamne Iisuse…, şi stai de vorbă cu Dumnezeu. Puterea numelui îl goneşte. Lui îi convine dialogul, că îl recunoşti. Dar aşa, prin rugăciune, îl ignori.
• Păcatul aduce smerenie. De unde se înţelege că dracul joacă un rol mântuitor indirect. Ne arată imediat neputinţele. Ne ajută la încununare. Dacă ar şti cât de mult ajută la mântuire, ar fi mai puţin ispititor…

• Oricare ar fi motivul unei întristări, sau al unei mâhniri, este numai şi numai de la draci.

Harul lui Dumnezeu nu vine unde-i o mâhnire, unde-i o întristare, deoarece cu astfel de bogăţie nu ştii ce să faci şi o risipeşti.
• Şi Scriptura n-o putem desfiinţa şi nici să credem că o putem împlini cu jumătăţi de măsură. Mântuitorul nostru ne vrea întregi. Numai satana ne vrea vicleneşte doar un singur vârf de deget, că ştie el, vicleanul, că aşa ne poate stăpâni toată fiinţa.

• Cu dracul nu se stă de vorbă. Trebuie să-l ignori. Dacă stai de vorbă, îl recunoşti. Satana nu este o putere, ci un tolerat de Dumnezeu.

Puterea e la noi, că suntem botezaţi, avem înger păzitor, ne rugăm lui Dumnezeu. Vrei să goneşti pe Satana?… Stai de vorbă cu Hristos, roagă-te la Maica Domnului!
• Mă duceam acolo în podul clădirii unde mă rugam şi diavolul mă tortura cumplit. S-a înfăţişat de mai multe ori în faţa mea şi acolo m-am luptat cu el. M-am tăvălit cu el ore întregi, poate nu crezi, aşa cum nu au crezut nici băieţii aceia acolo care au râs de mine, dar aşa a fost.

• Nu-i convine dracului ca tu să ai o legătură permanentă cu Dumnezeu, îţi dă de lucru permanent. De aceea este recomandat să ai mintea către Dumnezeu; dacă nu o ai, îţi dă dracul de lucru. Tu să lupţi cu calm şi împotriva acestui atac.

• Satana luptă cu orice chip să-l bage pe om în păcat, păcate de tot felul, şi dacă reuşeşte, nu înseamnă că şi-a atins marele obiectiv, ci doar atunci când îi dă o mare întristare: să se considere pierdut şi, cu neputinţa de a mai fi iertat, să se descurajeze. Abia atunci singur se desparte omul de Dumnezeu, şi, iată, acesta este scopul atins de vrăjmaşul.
• Nu dau voie la mireni să blesteme pe dracul şi să aibă dialog cu el, zicând: „Fugi! Du-te!” Nu le dau voie! Eu asta le spun: „Ziceţi rugăciunea, că de ea fuge!” Te-a atacat dracul într-un fel, te-a apăsat? Zi: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieşte-mă!”, că el fuge de puterea numelui lui Hristos Dumnezeu.

 

Ochii prin care vedeam cerul

Alte articole aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here